Ειδησεογραφικό site

«Βέτο» από Βούτση για ΝΔ, «πράσινο» για συνεργασία με ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι (ΒΙΝΤΕΟ)

55

 

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να τονίζει σε κάθε τόνο και σε κάθε ομιλία του ότι δεν επιθυμεί κανενός είδους συνεργασία με τον Σταύρο Θεοδωράκη και την Φώφη Γεννηματά ωστόσο ο Νίκος Βούτσης άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές.

Ενδεικτικό είναι ότι και στις δύο συνεντεύξεις που έδωσε τη Δευτέρα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, σε ΒΗΜΑ FM και MEGA, αν και απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού με τη Νέα Δημοκρατία, όπως συνέβη στη Γερμανία με Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες, δεν έκανε το ίδιο και για τα δύο άλλα κόμματα.

«Σ’ αυτό το οποίο είμαστε απολύτως κατηγορηματικοί είναι για το παλιό πολιτικό σκηνικό (σ.σ.: ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία) και ιδίως με τη Ν.Δ. Περιθώριο για μεγάλο συνασπισμό στην Ελλάδα δεν υπάρχει» ανέφερε μιλώντας στο BHMA FM και συμπλήρωσε: «Από εκεί και πέρα, με το αποτέλεσμα των εκλογών, θα ενσκήψουμε όλοι, για να το εξετάσουμε, διότι σε άλλες εκλογές δεν πρόκειται να πάμε. Δεν υπάρχει (άλλη εκλογική αναμέτρηση). Το «μόνοι μας» προφανώς θα έχει ελαστικότητες, πολύ πέραν όμως του μεγάλου συνασπισμού με τη Ν.Δ. και θα το δούμε τότε. Μπορεί δηλαδή πολιτικές δυνάμεις που θα έχουν ένα διαφορετικό πολιτικό λόγο ή διαφορετικές πολιτικές δεσμεύσεις να είμαστε υποχρεωμένοι τότε, όμως, επαναλαμβάνω, να τις αφουγκραστούμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του νωρίτερα στο MEGA ότι «οι κάλπες θα δώσουν τις τροχιοδεικτικές βολές  και τότε με όλα τα δεδομένα ο Τσιπρας θα δει και γι’ αυτό μιλάει για το αν θα μπορούσε να είναι πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση συνεργασίας αλλά είναι σίγουρο ότι δεν δεχόμαστε με τη σύμπραξη της Νέας Δημοκρατίας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.