Ειδησεογραφικό site

Βέλγιο: Μια σύλληψη στις έξι νέες επιχειρήσεις στο Μολενμπέκ

38

Σε μια σύλληψη προχώρησε η βελγική αστυνομία σε έξι νέες επιχειρήσεις στην περιοχή των Βρυξελλών, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται πηγές από το γραφείο του Βέλγου Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα.

Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστη τόσο η ταυτότητα του συλληφθέντος όσο και το αν και πώς σχετίζεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται το προάστιο Μόλενμπεκ, εκεί όπου η αστυνομία προχώρησε σε σειρά συλλήψεων το Σάββατο.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δύο από τους δράστες που εμπλέκονται στην ωμή βία της Παρασκευής στο Παρίσι ζούσαν στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει η βελγική δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF και το γαλλικό πρακτορείο.

Πηγή της αστυνομίας είπε στο RTBF ότι δύο από τους δράστες το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι, ήταν από τις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα από τις περιοχές Μόλενμπεκ και Σεν Ντενί, αντίστοιχα.

Η αστυνομία πραγματοποιεί τις  εφόδους στην περιοχή του Μόλενμπεκ σε σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Ο Μπιλάλ Χαντφί εκτιμάται ότι είναι ένας από τους τρεις καμικάζι που ανατινάχτηκαν στο γήπεδο «Stade de France» και οι έρευνες στις Βρυξέλλες στρέφονται γύρω από το περιβάλλον του.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.