Ειδησεογραφικό site

Βάζει φρένο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν – Δεν αναμένεται «συμφωνία σε μια μέρα» τη Δευτέρα

19

Δεν αναμένει «συμφωνία σε μια ημέρα» τη Δευτέρα, όπως δήλωσε, χαρακτηριστικά σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΝΙ o Λετονός αντιπρόεδρος της Κομισιόνς Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Ελλάδα δεν παρουσίασε αξιόπιστα μέτρα ενώ παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο διαγραφής του ελληνικού χρέους.

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος επιτροπος αρμόδιος για θέματα οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι η ΕΕ δεν έχει «plan B» για την Ελλάδα προσθέτοντας, ωστόσο σύμφωνα με το Bloomberg, ότι «είναι ευθύνη μας να ετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια». Επανέλαβε, επίσης, ότι η ΕΕ δεν ζητά μείωση συντάξεων καλώντας την Ελλάδα να παρουσιάσει «ρεαλιστικές μεταρρυθμίσεις».

 Έκκληση Ολάντ: Είναι ανάγκη να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε σήμερα έκκληση προκειμένου να «καταβληθεί κάθε προσπάθεια» για την επίτευξη μιας «συμβιβαστικής συμφωνίας» για την ελληνική κρίση χρέους μέχρι την έκτακτη σύνοδο κορυφής των χωρών της ευρωζώνης που θα συγκληθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

«Πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου οι διαπραγματεύσεις να επαναληφθούν, οι συνομιλίες να μπορέσουν να καταλήξουν σε ένα συμβιβασμό, αλλά έναν συμβιβασμό βασισμένο στους ευρωπαϊκούς κανόνες», δήλωσε από τη Μπρατισλάβα ο αρχηγός του γαλλικού κράτους έχοντας δίπλα του τον σλοβάκο ομόλογό του Αντρέι Κίσκα, διευκρινίζοντας ότι εντός της ημέρας θα συζητήσει για το θέμα αυτό με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ.

Η σύνοδος κορυφής της Δευτέρας θα είναι «σημαντική» και «δεν θα ήθελα να συνεδριάσουμε απλώς για να κάνουμε μια διαπίστωση που θα είναι αυτή της αποτυχίας», τόνισε ο πρόεδρος Ολάντ.

Σλοβάκος πρωθυπουργός: Οι συνάδελφοί μου στην Ευρωζώνη δεν αγαπούν ιδιαίτερα την Ελλάδα

Δεν υπάρχει ιδιαίτερη αγάπη από τους συναδέλφους των μελών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα, σχολίασε σήμερα ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίκο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Μπρατισλάβα.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως η χώρα του είναι προετοιμασμένη σε περίπτωση ενός Grexit, αν και πιθανότατα αυτό δεν θα συμβεί, όπως πρόσθεσε.

«Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος. Η Σλοβακία είναι προετοιμασμένη ψυχολογικά και τεχνικά για το σενάριο της εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Εμείς θα επιμείνουμε ώστε να κάνει η Ελλάδα την δουλειά της».

Τα σχόλια είναι κλειστά.