Ειδησεογραφικό site

Βάζει νερό στο κρασί της η κυβέρνηση – Στο μισό ο φόρος που επέβαλε

23

Έκτακτη συνάντηση είχε ο κ. Αλέξης Τσίπρας με τον κ. Πάνο Καμμένο και τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο προκειμένου να βρεθεί λύση για την διάταξη που φέρνει ειδικό φόρο στο κρασί  και να αντιμετωπιστούν οι σφοδρές αντιδράσεις των βουλευτών της πλειοψηφίας.

Η σύσκεψη έγινε στην σκιά της παραίτησης του κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη που έχει προκαλέσει έντονη κατήφεια στο κυβερνητικό στρατόπεδο αλλά και του γενικότερου κλίματος που προοιωνίζει νέες διαφοροποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες επισημάνθηκε η ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα τροποποιήσεις στον φόρο στο κρασί για να καμφθούν οι ενστάσεις των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης Τσίπρα-Καμμένου-Τσακαλώτου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι ο φόρος στο κρασί μειώνεται στο μισό: Από 0,30 ευρώ το λίτρο στα 0,15 λεπτά το λίτρο.

Πάντως, άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Τσακαλώτος είχε νωρίτερα έντονη συζήτηση με στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή.

Ο υπουργός μάλιστα φέρεται να αποχώρησε από αυτή την συνάντηση έντονα εκνευρισμένος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.