Ειδησεογραφικό site

«Αύριο η συμφωνία, είναι σχεδόν 100% βέβαιο», λέει αξιωματούχος της ΕΕ

20

Λίγες μόνο ώρες πριν από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διαμηνύουν πως απόψε δεν αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις για το ελληνικό ζήτημα, αλλά ότι είναι «σχεδόν 100% σίγουρο» πως αύριο θα ανακοινωθεί η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Economist, Tom Nuttall, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι είναι «σχεδόν 100% βέβαιο» πως αύριο θα ανακοινωθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών.

Όσο για το σημερινό τετ-α-τετ Γιούνκερ-Τσίπρα, η Κομισιόν ρίχνει τις προσδοκίες για απόψε, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα για την Ελλάδα και πως υπάρχουν ακόμη μερικά ζητήματα που μένουν να συζητηθούν.

Άλλωστε, λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφού επιβεβαίωσε πως θα συναντηθεί στις 21.30 (ώρα Ελλάδας) με τον Έλληνα πρωθυπουργό, υπογράμμισε πως έχει ακόμη «μερικά προβλήματα» να λύσει με την Ελλάδα.

«Εξακολουθώ να έχω μερικά προβλήματα να λύσω σε σχέση με αυτό που έχει συμφωνηθεί να αποκαλείται η ελληνική περίπτωση, κάτι που με υποχρεώνει να έχω διάφορες συναντήσεις σήμερα, περιλαμβανομένης μιας συνάντησης με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Ημερών για την Ανάπτυξη στις Βρυξέλλες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.