Ειδησεογραφικό site

Αύξηση 23% της επιβατικής κίνησης στο «Ελ. Βενιζέλος»

35

Διψήφια αύξηση παρουσίασε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον φετινό Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 23% σε 1,62 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και εξωτερικού, καταγράφοντας αύξηση 25,8% και 21,5%, αντίστοιχα.

Στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική αύξηση κατά 26%, ενώ οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα αυξήθηκαν κατά 24%.

Όσον αφορά στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2014, από τα στοιχεία του ΔΑΑ προκύπτει αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 19,4%. Συγκεκριμένα, 11,67 εκατομμύρια επιβάτες πέρασαν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» το εν λόγω χρονικό διάστημα, ξεπερνώντας τις αντίστοιχες επιδόσεις του 2013 κατά 1,9 εκατομμύρια επιβάτες.

Η κίνηση εξωτερικού παρουσίασε αύξηση 20% το εν λόγω διάστημα, ενώ η κίνηση εσωτερικού σημείωσε επίσης σημαντική άνοδο της τάξεως 18,3%.

Σύμφωνα με τον ΔΑΑ, η συνολική εξέλιξη της επιβατικής κίνησης επηρεάστηκε από μία σειρά παραγόντων:

Την ανάκαμψη της οικονομίας, που αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν θετική πορεία, σημειώνοντας, συνολικά, αύξηση της επιβατικής κίνησης εσωτερικού της τάξης του 11% στο εννεάμηνο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Την τόνωση της ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού, που σηματοδοτείται από το γεγονός ότι οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα παρουσίασαν αύξηση 30% από την αρχή του έτους.
Την ενίσχυση της προσφοράς πτήσεων και θέσεων από μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών, κατά τη διάρκεια του θερινού προγράμματος πτήσεων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.