Ειδησεογραφικό site

Αυτοί που δεν… γιορτάζουν ποτέ – Πως είναι να κάνεις Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά δουλεύοντας

351

giortes1Tης Πέννυς Κροντηρά

Όλοι οι Έλληνες περιμένουν με ανυπομονησία τις γιορτές για να βρεθούν γύρω από το οικογενειακό τραπέζι και να ανταλλάξουν ευχές και δώρα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η οικογενειακή ζεστασιά που προβάλλεται μέσω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς λειτουργεί ως απάγκιο απέναντι στην πεζή καθημερινότητα του μέσου Έλληνα πολίτη, που έχει ταλαιπωρηθεί από την οικονομική κρίση της χώρας. Πολλοί συνάνθρωποί μας, όμως, το γιορτινό βράδυ θα κληθούν λόγω της δουλειάς τους, να βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Το «Κ» συνομίλησε με τους ξάγρυπνους των εορτών για το πώς βιώνουν τις στιγμές αυτές, που το καθήκον τους κρατά μακριά από την οικογενειακή εστία.

«ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

Δημήτρης Μπάσης (Τραγουδιστής): «Εδώ και 23 χρόνια έχει γίνει είναι τρόπος ζωής να δουλεύω το βράδυ των Χριστουγέννων. Μου κακοφαίνεται που αυτές τις μέρες αναγκάζομαι να σηκώνομαι από το εορταστικό τραπέζι, πριν οι υπόλοιποι τελειώσουν το γεύμα και να πρέπει να φύγω για να πάω στην δουλειά. Είναι ένα δύσκολο επάγγελμα το δικό μας, γιατί τη μέρα εκείνη που ο κόσμος βγαίνει να διασκεδάσει εσύ πρέπει να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό, έχοντας αποχωριστεί βιαστικά τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Ειδικά φέτος για μένα υπάρχει μια ιδιαιτερότητα, καθώς τα Χριστούγεννα θα βρίσκομαι σε χειμερινή περιοδεία εκτός Αθηνών. Είναι η δουλειά μου, όμως και οφείλω να διασκεδάζω τον κόσμο. Εγώ ευγνωμονώ τον κόσμο για την αγάπη που μου έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια. και είναι ανεκτίμητη. Τις μέρες των εορτών τις περνώ στην σκηνή με τον κόσμο που με στηρίζει και έτσι μετριάζεται το αίσθημα της απουσίας από το γιορτινό τραπέζι.»

«ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»

Κατσαρός Νικόλαος (Αστυνόμος Β΄ στην Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής): «Έχω εργαστεί πολλές φορές Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, καθώς και πάλι φέτος θα εργαστώ τα Χριστούγεννα. Μολονότι οι υπόλοιποι συνάνθρωποί μας εορτάζουν, εμείς αν και μακριά από την οικογενειακή θαλπωρή, είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε το συμπολίτη και συνάνθρωπό μας. Αυτό μας γεμίζει μεγάλες ευθύνες αλλά και χαρά. Αυτές τις γιορτινές ημέρες καλούμαστε να διαχειριστούμε αρκετά συμβάντα αλλά εμείς είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε περιστατικό ήθελε παρουσιασθεί. Ενδεικτικά, πέρυσι στις 24/12/2013 (24:00) έως 25/12/2013 (06:00) το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε 2.264 τηλεφωνήματα και επιληφθήκαμε 980 συμβάντα και στις 31/12/2013 (24:00) έως 01/01/2014 (06:00) στις 2.570 κλήσεις επιληφθήκαμε 790 συμβάντα.»

«Η ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ»

Επαμεινώνδας Μουρκοβίτης (Αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού): «Όπως όλα τα επαγγέλματα έτσι και το δικό μου έχει τα δικά του προβλήματα. Ένα από αυτά είναι και οι χριστουγεννιάτικες εορτές. Εγώ σαν αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού δεν γνωρίζω από άδειες και δώρα. Αυτές τις μέρες είμαι μέσα σε λαμαρίνες και μηχανήματα και πρέπει να έχω το μυαλό μου προσηλωμένο εδώ σε 24ωρη βάση και όχι στο σπίτι μου και την οικογένεια μου. Η στεναχώρια όλων των ναυτικών είναι πολύ μεγάλη και όλοι θα θέλαμε να είμαστε σπίτι μας. Δεν καταλαβαίνουμε πως περνούν οι γιορτές μέσα σε ένα πλοίο. Το μόνο που μας θυμίζει Χριστούγεννα είναι το δέντρο που στολίζουμε στο καπνιστήριο του πλοίου και το τραπέζι που κάνουμε όλο το πλήρωμα μαζί, για να πούμε χρόνια πολλά και να ανταλλάξουμε ευχές μεταξύ μας. Φυσικά, αυτή η πολυτέλεια υπάρχει όταν το πλοίο βρίσκεται εν πλω, γιατί υπάρχει και η περίπτωση το πλοίο να είναι στο λιμάνι εκφορτώσεως. Τότε όλοι να έχουν το μυαλό τους στο πως θα γίνει η σωστή μεταφορά του πετρελαίου ή άλλου εμπορεύματος από το πλοίο στη στεριά και το αντίθετο και όλα αυτά σε οποιαδήποτε γωνιά της γης περνάει το ανθρώπινο μυαλό.»

«ΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ…»

Γιώργος Ντολαπτσής (Front Office Manager του Ξενοδοχείου NJV Athens Plaza): «Εργάζομαι στο NJV Athens Plaza 33 χρόνια ως Front Office Manager. Αισθάνομαι το Ξενοδοχείο σαν το δεύτερο μου σπίτι. Την περίοδο των εορτών οι απαιτήσεις είναι πάντα αυξημένες λόγω της μεγάλης πληρότητας, αλλά και όλων των εορταστικών εκδηλώσεων που φιλοξενούνται στις Αίθουσες μας, στο Εστιατόριο μας, στο Bar μας. Προτεραιότητα μου πάντα είναι η απόλυτη ικανοποίηση των φιλοξενούμενων μας χωρίς να σκέφτομαι τον χρόνο, την εορταστική περίοδο ή ακόμα και τo ωράριο. Όλα τα χρόνια που θυμάμαι, την παραμονή Πρωτοχρονιάς βρίσκομαι εδώ και μπορώ με βεβαιότητα να πω πως την πρώτη ημέρα του Νέου Έτους η χαρά μου είναι πάντα διπλή. Χαίρομαι κατ’ αρχήν που η οικογένεια μου στο σπίτι είναι υγιής και αισθάνομαι μια βαθειά ικανοποίηση που διασφάλισα μαζί με την ομάδα μου να μην λείψει απολύτως τίποτα από τους φιλοξενούμενους μας. Χρόνια πολλά!»

giortes2

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.