Ειδησεογραφικό site

Αυτά παρέδωσε ο Αντώνης Σαμαράς

58

Του Κώστα Μαρδά

Τη νύχτα των εκλογών της ιστορικής 25ης Ιανουαρίου,  ο απερχόμενος… θεοσεβούμενος πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε στον ελληνικό λαό ότι παραδίδει μια Ελλάδα μέσα στο ευρώ με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό! Πράγματι. Μέσα όμως στην- εύλογη-  παραζάλη της ήττας του από τον… άθεο Τσίπρα, ξέχασε να πει τι άλλο παρέδωσε. Του το θυμίζουμε με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας:

* 1.300.000 «νεκρούς» στο μέτωπο της εργασίας του ιδιωτικού τομέα.

* 500.000 απλήρωτους σε επιχειρήσεις της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

* 600.000 παιδιά   στερούμενα βασικής διατροφής.

* 20.000 Αθηναίους σε δομές σίτισης, στέγασης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στον Δήμο Αθηναίων.

* 230.000 κλειστές  επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

* 30.000 κλειστά καταστήματα στην Αθήνα.

* 66,5 δις χρέη πολιτών προς το Δημόσιο.

* 2.000 εταιρείες σε καθεστώς πτώχευσης.

* 15,5 δις  χρέη ασφαλισμένων προς τα ταμεία.

* 77 δις κόκκινα χρέη Ελλήνων και Ελληνίδων προς τις τράπεζες.

* 4.000.000  κλειστές κατοικίες σε σύνολο 6.300.000.

* 6 εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους με μειωμένα εισοδήματα κατά 50 % λόγω περικοπής μισθών και συντάξεων και λόγω αύξησης των φόρων.

* 660.000 φτωχοποιημένα νοικοκυριά στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

* 6.000 αυτοκτονίες, εκ των οποίων οι μισές αποδίδονται στην κρίση, σύμφωνα με έρευνα του αγγλικού πανεπιστημίου Portsmouth.

Ο Σαμαράς του… πατριωτικού κινήματος παρέδωσε μια Ελλάδα με μειωμένη κυριαρχία,  ψηφίζοντας τον περασμένο Δεκέμβριο στη Βουλή, μαζί με το συνέταιρό του Ευάγγελο Βενιζέλο, την εξής τροπολογία παράτασης του μνημονίου στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την ίδρυση Παρατηρητηρίου… Άνοιας: «Η Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ με την παρούσα, αμετάκλητα και άνευ όρων, από οποιαδήποτε ασυλία της οποίας ενδέχεται να καταστούν δικαιούχοι στα περιουσιακά τους στοιχεία…».

Ναι. Ο αξιαγάπητος… διασώστης πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απόφοιτος του Χάρβαρντ, συνεχίζοντας την καταστροφική πολιτική των μνημονίων του συμφοιτητή του στο πανεπιστήμιο Amherst των ΗΠΑ, Γιώργου Παπανδρέου, κατάφερε να δημιουργήσει πλεόνασμα φτώχειας!.. Ελπίζουμε ο νέος διασώστης Αλέξης Τσίπρας, πολιτικός μηχανικός, διαπρέψας ως  καταληψίας μαθητής, να βρει άλλους τρόπους  να μας σώσει…

Τα σχόλια είναι κλειστά.