Ειδησεογραφικό site

Αυστριακός υπουργός Οικονομικών: Η Ελλάδα βρίσκεται σε «καλό δρόμο» και πρέπει να βοηθηθεί

32

Παρά τις υπάρχουσες -ακόμη- μεγάλες δυσκολίες, η Ελλάδα βρίσκεται σε «καλό δρόμο», τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ, σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη των σημερινών εργασιών της Ευρωομάδας.

Πρόσθεσε ότι ίσως χρειασθεί μια μεταβατική περίοδος, σε κάθε περίπτωση πάντως ο ίδιος υποστηρίζει, ότι «η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί».

Αναφερόμενος γενικά στους προϋπολογισμούς των χωρών της Ευρωζώνης για το 2015, ο κ. Σέλινγκ υποστήριξε ότι οι μεγάλες χώρες δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τις μικρές. Στην ερώτηση για το εάν θα πρέπει να υπάρξει τιμωρία για τη Γαλλία απάντησε, ότι ποτέ δεν έχει τεθεί το ερώτημα ποιος πρέπει να τιμωρηθεί ή όχι, αλλά πρόκειται για ένα θεμελιώδες ζήτημα ως προς το εάν ισχύουν το ίδιο για όλους οι κανόνες ή όχι, και αυτό το επιβεβαίωσαν η Γαλλία και η Ιταλία και το επιβεβαιώνει και η Αυστρία.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών επισήμανε, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα λάβει όλες τις αποφάσεις για την περαιτέρω στάση και τώρα στην έκτακτη σύνοδο της Ευρωομάδας θα εξετασθούν οι προϋπολογισμοί των χωρών, όπως επίσης οι σχετικές προτάσεις των επιμέρους χωρών, με επίγνωση πως αυτήν τη στιγμή η δημοσιονομική κατάσταση είναι δύσκολη για όλες τις χώρες, λόγω της οικονομικής ανάσχεσης, και δεν είναι γνωστό τι θα προτείνουν χώρες, όπως η Ιταλία ή η Γαλλία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.