Ειδησεογραφικό site

Οι πρώτες δημόσιες φωνές κατά του Τσίπρα – «Υποδοχή» με διαμαρτυρίες στο υπ. Παιδείας από γονείς και φοιτητές που ζητούν λύση στο πρόβλημα των μετεγγραφών

36

Επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Στην είσοδο, τον υποδέχθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, με επικεφαλής τον υπουργό Πολιτισμού, παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς.

Αυτήν την ώρα, ο πρωθυπουργός βρίσκεται στον χώρο εκπομπής των θεμάτων των πανελληνίων και στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη παρουσία της πολιτικής ηγεσίας και στελεχών του υπουργείου.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ολοκληρώνονται σήμερα με το μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου προκειμένου οι υποψήφιοι να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου.
Η Εξέταση και η Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ θα διεξαχθούν από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου.

Από τις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερώνονται από τα Λύκεια για τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

O πρωθυπουργός πήγε στο Μαρούσι με αφορμή την τελευταία ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων – Τον περίμεναν γονείς φοιτητών που ζητούν λύση στο πρόβλημα των παιδιών τους μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις μετεγγραφές

«Επεισοδιακή» ήταν η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο κτήριο του υπουργείου Παιδείας το πρωί της Τρίτης με αφορμή την τελευταία ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο κ. Τσίπρας πέρασε την πύλη του υπουργείου λίγο μετά τις 9:30 αλλά έξω από το κτήριο βρίσκονταν γονείς και φοιτητές που ζητούν λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις μετεγγραφές φοιτητών.

Περίπου 140 φοιτητές βρίσκονται «στον αέρα» όσον αφορά τη μετεγγραφή τους στην Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ και ΑΠΘ μετά την απόφαση του ΣτΕ.

«Είμαστε σε απόγνωση δεν είναι δυνατόν τα παιδιά μας να είναι αυτή τη στιγμή εκτός των σχολών τους» καταγγέλουν στο protothema.gr

«Ζητάμε δικαίωση για τα παιδιά μας υλοποιήθηκαν 11.000 μεταγραφές και οι 140 φοιτητές είναι όμηροι θέλουμε ισονομία όπως είχε δεσμευτεί βο υπουργός Παιδείας θέλουμε ισονομία και εγγραφή των φοιτητών στις αρχιτεκτονικές σχολές. Μετά την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ δόθηκαν στους ένστολους μετεγραφές ελεύθερες και θα δοθούν και στους φοιτητές εξωτερικού», σημειώνει η κ. Παναγιώτα Μαντά μητέρα φοιτητή της Αρχιτεκτονικής  και κάνει έκκληση για άμεση επίλυση του θέματος από τον Πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός αρχικά επισκέφθηκε τον χώρο εκπομπής των θεμάτων των πανελληνίων και στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη παρουσία της πολιτικής ηγεσίας και στελεχών του υπουργείου.

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.