Δείτε τους δύο τρόπους που σας αποκαλύπτουν πιο αυγό είναι φρέσκο και πιο όχι.
1. Βυθίζουμε το αυγό σε νερό. Αν στέκεται οριζόντια ή στον πυθμένα του δοχείου, τότε είναι φρέσκο, λιγότερο των 5 ημερών.
Αν ανεβαίνει στην επιφάνεια είναι μπαγιάτικο, πάνω από 30 μέρες.
Η μέθοδος αυτή ισχύει μόνο για τα αυγά που έχουν βρεθεί σε θερμοκρασία συντήρησης 20-22C. Άλλος τρόπος είναι το κούνημα του αυγού.
2. Το αυγό που όταν το κουνήσουμε, δημιουργεί αίσθημα μετατόπισης του βάρους του, δεν είναι ιδιαίτερα φρέσκο.
Τα σχόλια είναι κλειστά.