Ειδησεογραφικό site

Αυγά κόκκινα και χωρίς… βακτηρίδια!

43

Μεγάλη Εβδομάδα  ήδη, πλησιάζει και η Μεγάλη Πέμπτη, η ημέρα που επιβάλει το βάψιμο των αυγών. Αρκετοί είναι εκείνοι που γνωρίζουν πως να βάφουν ένα αυγό αλλά πόσοι γνωρίζουν αν ένα αυγό είναι καλό για κατανάλωση;

Δείτε τους  δύο τρόπους που σας αποκαλύπτουν πιο αυγό είναι φρέσκο και πιο όχι.

1. Βυθίζουμε το αυγό σε νερό. Αν στέκεται οριζόντια ή στον πυθμένα του δοχείου, τότε είναι φρέσκο, λιγότερο των 5 ημερών.
Αν ανεβαίνει στην επιφάνεια είναι μπαγιάτικο, πάνω από 30 μέρες.
Η μέθοδος αυτή ισχύει μόνο για τα αυγά που έχουν βρεθεί σε θερμοκρασία συντήρησης 20-22C. Άλλος τρόπος είναι το κούνημα του αυγού.

2. Το αυγό που όταν το κουνήσουμε, δημιουργεί αίσθημα μετατόπισης του βάρους του, δεν είναι ιδιαίτερα φρέσκο.

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.