Ειδησεογραφικό site

Ατύχημα σε πυρηνικό σταθμό της ανατολικής Ουκρανίας

65

Σύμφωνα με το διεθνές δίκτυο Reuters, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσένιουκ, αποκάλυψε πως σημειώθηκε ατύχημα σε πυρηνικό σταθμό ανατολικά της χώρας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο κάλεσε τον νέο υπουργό Ενέργειας, Βολοντόμιρ Ντεμτσίσιν, να πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου.

Παρ΄όλα αυτά, δεν αναφέρεται η χρονική περίοδος του ατυχήματος, ούτε η ακριβής τοποθεσία του πυρηνικού σταθμού, ενώ άγνωστη παραμένει η σοβαρότητά του.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Ουκρανίας, δεν προκύπτει απειλή για τον πυρηνικό αντιδραστήρα, ενώ η ζημιά που έχει προκληθεί είναι μικρή.

Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι το ατύχημα σημειώθηκε στο πυρηνικό εργοστάσιο της περιοχής Ζαπορίζια νοτιοανατολικά της Ουκρανίας, κάτι που επιβεβαίωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός.

Ωστόσο, ο Ντεμτσίσιν δεν κατέστησε σαφές πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να επιλυθεί το πρόβλημα, ούτε ποια βήματα θα ακολουθηθούν για την αποκατάσταση της παραγωγής ενέργειας στη χώρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το ατύχημα συνέβη στο «μπλοκ Νο. 3», σε έναν αντιδραστήρα 1.000 mw. Στο μεταξύ, όπως επισημαίνει το πρακτορείο, η μείωση της παραγωγής ενδέχεται να επιδεινώσει την ενεργειακή κρίση της χώρας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.