Ειδησεογραφικό site

Αρχίζει στην Κυπριακή Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

36

 Αρχίζει στις 4 το απόγευμα ενώπιον της Ολομέλειας της κυπριακής Βουλής η διήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίς αύριο το βράδυ με την ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε στη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων, κατά τη σημερινή έναρξη της συζήτησης του προϋπολογισμού ενώπιον της Ολομέλειας θα γίνει συνοπτική αναφορά στην έκθεση της επιτροπής για τον προϋπολογισμό. Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Η συζήτηση του προϋπολογισμού θα συνεχιστεί την Τρίτη σε ολοήμερη συνεδρία, η οποία θα αρχίσει στις 9 το πρωί. Η ψηφοφορία για την έγκριση του προϋπολογισμού αναμένεται θα διεξαχθεί νωρίς το βράδυ της Τρίτης.

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης παρουσίασε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής τον κρατικό προϋπολογισμό του 2015, στέλνοντας συγκρατημένα αισιόδοξο μήνυμα για έξοδο από την ύφεση το 2015 και δηλώνοντας παράλληλα ότι απαιτείται παρακολούθηση ώστε εξωγενείς παράγοντες να μην επηρεάσουν τους σχεδιασμούς.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης, όπως αυτές διαγράφονται μέσα στον προϋπολογισμό, για το 2015 παραμένουν συντηρητικές και ρεαλιστικές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.