Ειδησεογραφικό site

Αρπάχτηκαν On air Φίλης-Μπακογιάννη με το μοντέλο Κύπρου στο προσκήνιο (Βίντεο)

27

Οξεία αντιπαράθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς σημειώθηκε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, και την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

«Από τηλεοπτικό κανάλι είχατε προαναγγείλει πριν από 15 ημέρες ότι θα υπάρξει κλείσιμο των τραπεζών και εκβιασμός των καταθετών και 15 μέρες μετά δεν έγινε τίποτα. Αντί λοιπόν να μας δίνετε μαθήματα και να προσεύχεστε κάντε μια αυτοκριτική εδώ ενώπιον του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Φίλης προς την κ. Μπακογιάννη.

«Μη σου σηκώνετε τον τόνο της φωνής. Εγώ δεν είμαι Μηλιός. Ο δικός σας Μηλιός πρότεινε ότι θα γίνουν αυτά», απάντησε η κ. Μπακογιάννη, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να την καλεί να ζητήσει συγγνώμη.

«Τα είπατε αυτά κυρία Μπακογιάννη; Καλέσατε τους πολίτες στην ουσία να πάρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες λέγοντας ότι θα κλείσουν οι τράπεζες το Σαββατοκύριακο; Συνέβη; Δεν συνέβη. Ζητήστε συγγνώμη τώρα κυρία Μπακογιάννη για να κάνουμε πολιτική συζήτηση», είπε ο κ. Φίλης με την κ. Μπακογιάννη να ανταπαντά:

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι την ώρα που η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε συμφωνία οι τράπεζες θα έχουν control…Είπα για του Αγίου Πνεύματος ότι ένα τέτοιο Σαββατοκύριακο ξύπνησε η Κύπρος έχοντας τραπεζικό control».

Η ένταση συνεχίστηκε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κ. Μπακογιάννη ότι επανέρχεται στην «κυπριοποίηση δύο ώρες πριν από τη μεγάλη συζήτηση του έλληνα Πρωθυπουργού στην Ευρώπη».

«Επανέρχεστε με τη φιλολογία των δανειστών, με την κινδυνολογία. Μπράβο κυρία Μπακογιάννη. Αυτή είναι η υπεύθυνη στάση. Είστε μέρος της αρνητικής πραγματικότητας. Λυπάμαι που δεν ζητάτε συγγνώμη γι΄αυτή την αδίστακτη κινδυνολογία», είπε.

Η αντιπαράθεση οξύνθηκε με αιχμή τα μνημόνια με την κ. Μπακογιάννη να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει φέρει την Ελλάδα στο αμήν και τον κ. Φίλη να αντιτείνει: «Έσείς την φέρατε στο αμήν με τα μνημόνια. Η κυβέρνηση των τεσσάρων μηνών έφερε την Ελλάδα στο αμήν ή οι κυβερνήσεις οι δικές σας; Εσείς έχετε ψηφίσει και τα μνημόνια του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο της ΝΔ. Και κάνετε τον κατήγορο; Και προσεύχεστε υπέρ της Ελλάδας; Ο ολετήρας;… Δεν προσεύχεστε, συντελέσατε στο έγκλημα».

Έντονη ήταν η αντίδραση της κ. Μπακογιάννη, η οποία σημείωσε: «Αντιλαμβάνονται τον εκνευρισμό σας. Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεστε. Φέρατε την Ελλάδα μετά από 4,5 μήνες σε μια κατάσταση στην οποία δεν υπάρχει μία δραχμή στα ταμεία…αυτό το οποίο κάνουμε είναι να στηρίζουμε την προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εσείς δεν θα ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και να του πείτε ότι εγώ όλα αυτά τα οποία σας έλεγα ήταν αέρας φρέσκος, απλά μια προσπάθεια να κερδίσω την ψήφο. Άρα εσείς πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη»

Τα σχόλια είναι κλειστά.