Ειδησεογραφικό site

Αρνήθηκε η Ασημακοπούλου τη θέση γραμματέως της ΚΟ της ΝΔ

30

Αρνήθηκε η βουλευτής Β’ Αθηνών Άννα Ασημακοπούλου τη θέση της γενικής γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους.

Η κ. Ασημακοπούλου συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά, τον ευχαρίστησε για την τιμητική πρόταση και τον ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να την αποδεχθεί, καθώς θα πρέπει να μετακινείται διαρκώς μεταξύ Αθήνας και Ιωαννίνων για οικογενειακές υποχρεώσεις. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι αυτός και μόνον είναι ο λόγος πίσω από την απόφαση της.

Υπενθυμίζεται ότι ο κανονισμός λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ προβλέπει πως γενικός γραμματέας εκλέγεται βουλευτής που έχει διατελέσει μέλος του Κοινοβουλίου για έξι τουλάχιστον έτη, ενώ η κ. Ασημακοπούλου εκλέχθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2012.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να επιλέξει έτερο βουλευτή για τη θέση του γενικού γραμματέα της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, αυτή τη στιγμή ωστόσο δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.