Ειδησεογραφικό site

Από 9 έως 17 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για μετεγγραφές στα πανεπιστήμια

41

Άνοιξε σήμερα και από αύριο Πέμπτη θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για μετεγγραφές, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας.

Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μετεγγραφής, όλοι οι δικαιούχοι πρωτοετείς φοιτητές θα πρέπει να ακολουθήσουν το σύνδεσμο που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Από σήμερα πάντως το υπουργείο Παιδείας, με έγγραφο που έστειλε χθες το απόγευμα στους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τους καλεί να ταυτοποιήσουν τους υποψηφίους για μεταφορά της θέσης επιτυχίας τους σε αντίστοιχη Σχολή-Τμήμα, που θα προσέλθουν στη διεύθυνσή τους.

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πρέπει να τους επιτρέψουν στους φοιτητές να δημιουργήσουν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους.

Ο κωδικός αυτός είναι απαραίτητος για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μεταφοράς της θέσης τους.Για την ηλεκτρονική διαδικτυακή εφαρμογή δημιουργίας προσωπικού κωδικού ασφαλείας που βρίσκεται στη διεύθυνση http://dde.it.minedu.gov.gr το υπουργείο Παιδείας δίνει τις ακόλουθες οδηγίες προς τις Διευθύνεις Εκπαίδευσης που θα πρέπει να ακολουθήσουν:

1. Χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό ασφαλείας , με τα οποία έχετε πρόσβαση στην Εφαρμογή Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας για την επικαιροποίηση των στοιχείων των Λυκείων της αρμοδιότητάς σας, θα εισέλθετε στην ηλεκτρονική εφαρμογή. Σε περίπτωση απώλειάς τους, θα πρέπει να στείλουν e-mail στην Κ.Υ. του υπουργείου, προκειμένου να αποσταλούν τα στοιχεία αυτά.

2. Ακολουθήστε στο μενού το σύνδεσμο «Ταυτοποίηση Υποψηφίου».

3. Πληκτρολογείτε τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων ή/και το Επώνυμο και το Όνομα, που σας έδωσε ο υποψήφιος.

Υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης με τα πλήρη ονομαστικά (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο).

Τα σχόλια είναι κλειστά.