Ειδησεογραφικό site

Από καμαριέρα… επιχειρηματίας το θύμα του Στρος Καν

34

 

Ιδιοκτήτρια εστιατορίου είναι πλέον η πρώην καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel που είχε χαθεί από τα φώτα της δημοσιότητας μετά την οικονομική συμφωνία με την οποία τερματίστηκε η αστική αγωγή της κατά του Ντομινίκ Στρος Καν στη Νέα Υόρκη στα τέλη του 2012.

Πριν από μερικούς μήνες, η Ναφισάτου Ντιαλό εγκαταστάθηκε εκ νέου στη συνοικία του Μπρονξ απ΄όπου είχε αναγκαστεί να φύγει όταν ξέσπασε η υπόθεση της σεξουαλικής επίθεσης εναντίον της στις 14 Μαΐου του 2011.

Τώρα πλέον εργάζεται στο «αφρικανικό, αμερικανικό και ισπανικό» εστιατόριό της που άνοιξε τον Μάιο και λειτουργεί επτά ημέρες την εβδομάδα από τις 05.00 το πρωί έως τις 03.00 της επόμενης ημέρας. Το «Chez Amina» βρίσκεται δίπλα σε τζαμί και απέναντι από μια εκκλησία της Πεντηκοστής.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο ρεπορτάζ του, χαμογελαστή, φορώντας τζιν παντελόνι, μπλε πουκάμισο και πολύχρωμο μαντήλι στα μαλλιά, υποδεχόταν τους πελάτες που έφθαναν, ένας ένας, παρά το τσουχτερό κρύο, για να φάνε μαγειρευτό ρύζι, ρύζι με ψάρι, ένα κλασικό χάμπουργκερ ή να παραγγείλουν το φαγητό που θα πάρουν στο σπίτι.

Ούτε λόγος για τη Ντιαλό να απαντήσει σε δημοσιογράφο. «Δεν μιλώ γαλλικά», εξηγεί καταρχήν γλυκομίλητα η πρώην καμαριέρα από τη Γουινέα. Όταν ερωτάται στ΄αγγλικά, αρνείται ευγενικά να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση και πηγαίνει σε μια γωνιά πίσω από το ταμείο, όπου πλέον ούτε καν φαίνεται.

Το εστιατόριο είναι μάλλον χαριτωμένο, με καθίσματα επενδυμένα με κόκκινη δερματίνη και τηλεοράσεις κρεμασμένες στον τοίχο. Σύστημα παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος ελέγχει την ασφάλεια του καταστήματος.

Η Ντιαλό φέρεται να το αγόρασε με τα χρήματα που κέρδισε στο τέλος της διαδικασίας της αστικής αγωγής: 1,5 εκατομμύριο δολάρια, από το οποίο το ένα τρίτο πήγε στους δικηγόρους της, σύμφωνα με πληροφορίες που ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν. Η συμφωνία προέβλεπε το ποσό να μην αποκαλυφθεί και η Ντιαλό να μην κάνει ποτέ την παραμικρή αναφορά. Εξ ου και η σιωπή της έκτοτε. Δεν έχει δώσει καμιά συνέντευξη.

Ωστόσο ορισμένοι πελάτες ξέρουν ποια είναι. «Είναι η γυναίκα», λέει απλά ένας 40χρονος γαλλόφωνος αφρικανός πελάτης που αρνείται να πει το όνομά του και φεύγει, μέσα στο κρύο , παίρνοντας μαζί το φαγητό του σε μικρές πλαστικές τσάντες. «Μια φίλη μού σύνεστησε αυτό το εστιατόριο, φαίνεται να είναι πολύ καλό», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον πρώην δικηγόρο της Ντάγκλας Ουίγκντορ, η Ντιαλό «και η κόρη της είναι καλά. Έχει ίσως περισσότερα χρήματα απ΄ότι είχε ποτέ στη ζωή της, ωστόσο ξέρω με βεβαιότητα ότι θα προτιμούσε να παραμείνει καμαριέρα στο ξενοδοχείο αυτό και, να μην είχε συμβεί τίποτε απ΄όλα αυτά… γιατί ήταν ευτυχισμένη», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν δικάζεται από χθες στη Γαλλία για υπόθεση μαστροπείας, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την υπόθεση στο Sofitel της Νέας Υόρκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ – ΦΩΤΟ: Facebook/Chez Amina Restaurant

Τα σχόλια είναι κλειστά.