Ειδησεογραφικό site

Απτόητη η Τασία συνεχίζει να «γράφει» Ιστορία – Πάλι… λιάζονται οι μετανάστες στις πλατείες

23

 

Μπορεί οι μετανάστες να μετέτρεψαν σε υπαίθριους καταυλισμούς αρχικά την πλατεία Ομονοίας, στη συνέχεια το Πεδίον του Άρεως και τις τελευταίες εβδομάδες την πλατεία Βικτωρίας, κατά την Τασία Χριστοδουλοπούλου, όμως, «οι μετανάστες πηγαίνουν στις πλατείες για μερικές ώρες».

Στη νέα απίστευτη δήλωση ενδεικτικής του πώς αντιμετωπίζει το ζήτημα αυτό προχώρησε η πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επιχειρώντας να εξηγήσει την πρώτη δήλωσή της ότι οι μετανάστες «λιάζονταν» λίγες ώρες μετά την πλήρη κάλυψη που της παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας για όσα (δεν) έκανε τους προηγούμενους επτά μήνες στον υπουργικό θώκο.

«Ναι, το είπα γιατί οι μετανάστες πήγαιναν στις πλατείες για μερικές ώρες γιατί πάντα έφευγαν, κανείς δεν ήθελε να μείνει στην Ελλάδα» δήλωσε η τέταρτη υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας παρά το γεγονός ότι ο φωτογραφικός φακός τους τελευταίους μήνες κατέγραψε εκατοντάδες στιγμιότυπα με τους υπαίθριους καταυλισμούς σε διάφορες πλατείες της Αθήνας.

Σε ασφυξία η Μυτιλήνη

Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι οι αφίξεις μεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά και στην Αθήνα καθώς καθημερινά φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά πλοία με εκατοντάδες μετανάστες από Λέσβο, Κω, Λέρο κ.α.

Όσο και αν προσπαθεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση να διορθώσει το χάος που παρέλαβε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυξάνοντας τον αριθμό όσων συμμετέχουν στις διαδικασίες ταυτοποίησης, οι αριθμοί είναι αμίλεικτοι. Καθημερινά στη Μυτίληνη φτάνουν 4.000 μετανάστες από τα παράλια της Τουρκίας όπως δήλωσε στο protothema.gr η περιφερειάρχης Χριστίνα Καλογήρου. Την ίδια ώρα δεκάδες βάρκες με εκατοντάδες ανθρώπους καταφτάνουν στο Φαρμακονήσι και καταλήγουν στη Λέρο η οποία εδώ και μήνες δέχεται τεράστιο όγκο ανθρώπων από το Αφγανιστάν, τη Συρία και το Πακιστάν που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Τουρκία.

Την ίδια ώρα η Αθήνα έχει μετατραπεί εκ νέου σε ένα απέραντο κέντρο υποδοχής καθώς όσοι μετανάστες φεύγουν από τα νησιά με τα πλοία που δρομολογήθηκαν για το λόγο αυτό φτάνουν στην πρωτεύουσα. Μόνο μέχρι το απόγευμα της Τρίτης είχαν φτάσει στην Αθήνα 7.600 μετανάστες από τη Μυτίληνη, η οποία είχε φτάσει τις τελευταίες τέσσερις ημέρες να φιλοξενεί περισσότερους από 20.000 μετανάστες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.