Ειδησεογραφικό site

Αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου 9 μέλη του: «Δεν συμμετέχουμε στην ακύρωση των ονείρων και των αξιών μας»

45

syriza-limnosΜε κοινή δήλωση, 9 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου, ανακοίνωσαν την αποχώρηση τους, εκφράζοντας παράλληλα την δυσαρέσκιά τους για τις πολιτικές εξελίξεις άλλα και την στάση του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού της Χώρας Αλέξη Τσίπρα.

Η δήλωση αποχώρησης των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου αναφέρει:

«Συντρόφισσες, σύντροφοι.
Για μεγάλο διάστημα κινητοποιηθήκαμε στα πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ, για την εφαρμογή μιας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης που τελικά τον Ιανουάριο πλειοψήφισε εκλογικά.

Η ελπίδα ήρθε! Ο αγώνας μας κορυφώθηκε με το Δημοψήφισμα και το μεγάλο ΟΧΙ στα μνημόνια πιστεύοντας ότι υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις απεγκλωβισμού από την κρίση.

Παλέψαμε για μια πολιτική που προηγείται του χρήματος. Για μια εκλεγμένη κυβέρνηση που θα έσπαζε το φαύλο κύκλο της εξυπηρέτησης των αναγκών των αγορών και των μεγάλων συμφερόντων και η οποία θα υπηρετούσε πρώτα τις ανάγκες των πολιτών της.

Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις διέψευσαν τις προσδοκίες μας. Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ απομονωμένη από την κομματική και λαϊκή βάση προσχώρησε στη λογική του μονόδρομου των μνημονίων.

Ούτε οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν, ούτε τα πρόσωπα που επιλέχτηκαν να τις εφαρμόσουν ήταν αναμενόμενα, κύρια όμως ο τρόπος λήψης αποφάσεων «εν κρυπτώ» ήταν απογοητευτικός και μακριά από την αριστερά που ευαγγελιζόμασταν.

Η ηγεσία της κυβέρνησης, που κατά περίπτωση μιλούσε και ως ηγεσία του κόμματος, αφού απαξίωσε το κόμμα, αφού ανέχθηκε ή πυροδότησε τη χλεύη εναντίον συντρόφων που διαφωνούσαν, τελικά προσχώρησε στην ουσιαστική αυτοδιάλυση του κόμματος.
Κανένα εκλεγμένο όργανο δε συζήτησε επί της ουσίας της πολιτικής.

Μέσα σε μία νύχτα μετέτρεψε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε Ναι, και τελικά ανακοίνωσε ένα συνέδριο το οποίο η ίδια ακύρωσε για να πάμε σε εκλογές χωρίς καμία ουσιαστική συζήτηση επί του προγράμματος και των πολιτικών.

Δυστυχώς, όλο αυτό το διάστημα βιώσαμε μια ατμόσφαιρα αριστερής μελαγχολικής μοναξιάς, κινηθήκαμε σε μια ομιχλώδη φημολογία, με διαβεβαιώσεις που διαψεύδονταν, με κινήσεις που έμοιαζαν πολλές φορές με άλμα στο κενό.

Σύντροφοι, η συμμετοχή σε ένα κόμμα έχει νόημα αν συμμετέχεις στο ελάχιστο στη διαμόρφωση της πολιτικής του. Στον νέο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το προνόμιο έχει από καιρό χαθεί και έχει περιοριστεί σε μια ομάδα του μέγαρου Μαξίμου

Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορούμε να παρακολουθούμε άλλο τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ από πολέμιο σε υποστηρικτή των μνημονίων. Δεν συμμετέχουμε στην ακύρωση των ονείρων και των αξιών μας.

Θεωρούμε, σύντροφοι, ότι η αποστασιοποίηση μας είναι η ελάχιστη προϋπόθεση για να συναντηθούμε ξανά στους αγώνες της επόμενης περιόδου. Για να ξαναβρεθούμε στην πάλη για τις ίδιες αρχές και αξίες που μοιραζόμαστε. Για να παραμείνουμε συνεπείς με τις ιδρυτικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ και τις αξίες της Αριστεράς.

Καλό συναπάντημα, σύντροφοι, στους αγώνες που έρχονται!

Καλλιγερής Κώστας, μέλος ΣΥΡΙΖΑ
Καλογιάννης Βασίλης, μέλος ΟΜ νεολαίας, μέλος ΣΥΡΙΖΑ

Καραγιάννης Θανάσης, μέλος ΣΥΡΙΖΑ
Κατσιγιαννόπουλος Κώστας, συντονιστής ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ

Λαζαρίδης Πέτρος, τομέα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ, μέλος ΣΥΡΙΖΑ
Σουρής Θανάσης, μέλος ΣΥΡΙΖΑ

Σοφιανόπουλος Κώστας, μέλος Σ.Ε ΣΥΡΙΖΑ
Σταθοπούλου Μαρία, μέλος ΣΥΡΙΖΑ
Χατζηχαραλάμπους Βλάσης, συντονιστής ΟΜ νεολαίας, μέλος ΣΥΡΙΖΑ»

Πηγή limnosfm100.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.