Ειδησεογραφικό site

Αποφυλακίζεται ο Κώστας Γιαννίκος

43

Με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα κι εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, αποφυλακίζεται ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του  ALTER  Κώστας Γιαννίκος ο οποίος είναι προφυλακισμένος από τον Ιούνιο του 2012.

Το Μονομελές Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του κατηγορουμένου, ωστόσο, ο Κώστας Γιαννίκος οδηγήθηκε και πάλι στις φυλακές καθώς εκκρεμούν δύο πρωτόδικες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του (6 και 7 χρόνων αντίστοιχα) για μη καταβολή ΦΠΑ και ΦΜΥ για το ALTER.

Όταν κι εφόσον καταβληθεί το συνολικό ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ, που έχει οριστεί ως εγγύηση, ο κατηγορούμενος θα αποφυλακιστεί άμεσα. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος θα ζητήσει μείωση της εγγύησης.

Το αίτημα υποβλήθηκε από τον συνήγορό του Δημήτρη Νινόπουλο, αφού το δικαστήριο ανέβαλλε εκ νέου την εκδίκαση της υπόθεσης για μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών αμφισβητήσιμου ύψους. Μάλιστα είναι η δεύτερη αναβολή της υπόθεσης, καθώς είχε γίνει δεκτή ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος,  διατάσσοντας παράλληλα το δημόσιο να προσκομίσει αναλυτική κατάσταση των καταβληθέντων μισθών προς τους εργαζομένους του ALTER κατά την επίδικη περίοδο, καθώς και το -με βάση των καταβληθέντων μισθών- υπολογιζόμενο ποσόν του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, που έπρεπε να παρακρατηθεί από την επιχείρηση.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 12 Δεκεμβρίου 2014, καθώς αυτά τα έγγραφα δεν προσκομίστηκαν στο δικαστήριο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.