Ειδησεογραφικό site

«Αποτάσσεται» τη… βάπτιση ιερέας – Σταμάτησε στα μισά το μυστήριο…

58

Ιερέας σταμάτησε τη βάπτιση τρίχρονου κοριτσιού επειδή το ίδιο το παιδί αρνήθηκε να βαπτιστεί.

Το θέμα αναδεικνύεται από ανάρτηση βίντεο την Πέμπτη στο YouTube και προκαλεί πολλές συζητήσεις.

Το κοριτσάκι είναι ανήσυχο, όπως φαίνεται στο βίντεο, και επιχειρεί να απομακρυνθεί.

Το παίρνουν αγκαλιά αλλά εκείνο επιμένει να μην θέλει να παρακολουθήσει την τελετή.

Βλέποντας την αντίδρασή του, ο ιερέας απευθύνεται στην οικογένεια και τους προειδοποιεί ότι θα σταματήσει την τελετή, εάν η μικρή δεν θέλει να βαπτιστεί.

Το κοριτσάκι εξακολουθεί να δυσπιστεί και τότε ο ιερέας την ρωτάει τρεις φορές: «Λυδία θέλεις να βαπτιστείς»;

Η μικρή Λυδία απαντάει αρνητικά. Ο ιερέας βγάζει το πετραχήλι και απομακρύνεται, διακόπτοντας την τελετή, ενώ γονείς και συγγενείς εκφράζουν έκπληκτοι τις αντιρρήσεις τους.

«Δεν μπορώ να κάνω βάπτιση με τη βία» λέει ο ίδιος

Εξηγήσεις, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την προβολή του βίντεο όπου εμφανίζεται να αρνείται να βαφτίσει ένα τρίχρονο κορίτσι, αναγκάστηκε να δώσει ο αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Σωτήρος στο Μόναχο, Πέτρος Κλιτς.

Όπως ανέφερε ο ιερέας, μιλώντας στην εκπομπή του STAR «Live U», είχε ενημερώσει τους γονείς να εκκλησιάζονται πιο τακτικά, για να δει το παιδί πώς θα γίνει η βάπτιση. «Να είναι όμορφη βάπτιση», ανέφερε.

Στην ερώτηση, αν η Εκκλησία απαγορεύει να τηρηθεί μια βάπτιση χωρίς τη συναίνεση του βαπτισθέντα, ο ιερέας απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας πως είναι «προσωπικό μου θέμα, δεν μου αρέσει να τελείται ένα μυστήριο με αυτό τον τρόπο. Δεν μπορώ να κάνω βάπτιση με τη βία. Η εκκλησία δεν το απαγορεύει».

Τα σχόλια είναι κλειστά.