Ειδησεογραφικό site

Αποστάσεις Στρατούλη για τη συνεργασία με ΔΗΜΑΡ

38

Για μια νέα σοβαρή πολιτική ήττα stratoulisτης κυβέρνησης που προδιαγράφει το ζοφερό τέλος της μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της σημερινής, δεύτερης, ψηφοφορίας στη Βουλή για ΠτΔ.

«Όσες μεθοδεύσεις, όσες πιέσεις και όσες κινδυνολογίες κι αν επιστρατευθούν από τον πρωθυπουργό και τη ΝΔ δεν θα καταφέρουν να οδηγήσουν σε ένα αποτέλεσμα 180 βουλευτών, που θα μπορούσαν να στηρίξουν την επιλογή του Σταύρου Δήμα ως ΠτΔ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης στο Mega.

H χώρα οδεύει προς τις εκλογές. Αυτό για εμάς είναι πολύ ελπιδοφόρο, διότι επιτέλους ο ελληνικός λαός θα πει τη γνώμη του σχετικά με το εάν επιθυμεί να συνεχιστούν οι μνημονιακές πολιτικές, τις οποίες ήδη έχει προσυμφωνήσει η κυβέρνηση διά των επιστολών και των e-mails του κ. Χαρδούβελη προς την τρόικα, ή εάν η χώρα θα ακολουθήσει έναν άλλον αντιμνημονιακό, αναπτυξιακό και προοδευτικό δρόμο» τόνισε.

Για ενδεχόμενη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη Δημοκρατική Αριστερά ο ίδιος κράτησε αποστάσεις λέγοντας:

«Το τι συνεργασίες θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι που θα αποφασιστεί στα συλλογικά του όργανα και στην Κεντρική του Επιτροπή. Εκεί θα ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις για τις όποιες συμμαχίες γίνουν είτε προεκλογικά είτε μετεκλογικά, με βάση τα κριτήρια που είχαμε θέσει σε προηγούμενες συνεδριάσεις του κόμματος».

Για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας:

Σε σχέση με τις δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός ήταν σαν να είπε ότι η χώρα δεν πρέπει να κάνει ποτέ εκλογές, επειδή δεν το επιθυμούν οι δανειστές της χώρας. Η δική μας, όμως, άποψη είναι ότι για το μέλλον του λαού και της χώρας μας θα αποφασίσει ο ίδιος ο λαός. Ούτε οι δανειστές ούτε οι υπαλληλίσκοι των υπαλλήλων των δανειστών ούτε οι αγορές.

Επιπλέον, θέλω να πω ότι και ο νέος κύκλος κινδυνολογίας, τον οποίο άνοιξε ο πρωθυπουργός της χώρας πριν από λίγο με τις δηλώσεις του, θα αποτύχει και πάλι. Οι πολίτες, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, έχουν εμπειρία από τον τρόμο και τον φόβο που προσπάθησαν να τους διασπείρουν στις προηγούμενες εκλογές του 2012 η ΝΔ με τον κ. Σαμαρά. Όσα τους είπαν τότε ότι θα πάθαιναν, εάν ερχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, τα έπαθαν από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Τους είπαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους πάρει τα σπίτια και είναι αυτοί που τους τα παίρνουν με σταδιακή δήμευση μέσω του ΕΝΦΙΑ. Τους είπαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους πάρει τις καταθέσεις και τις καταθέσεις τις πήραν αυτό το διάστημα η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αφού οι πολίτες αναγκάστηκαν να αποσύρουν τα τελευταία χρήματά τους για να πληρώσουν τις φορομπηχτικές υποχρεώσεις τους. Επομένως, αυτός ο νέος κύκλος φόβου και τρόμου θα αποτύχει και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο θα νικήσει τον φόβο και την κινδυνολογία.

Για το αν θα πληρώσουμε το 2015 τον ΕΝΦΙΑ στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γιίνει κυβέρνηση:

Εμείς έχουμε πει με πολύ ξεκάθαρο τρόπο –κάτι που κάναμε και στη ΔΕΘ, στο πρόγραμμα άμεσων μέτρων που ανακοινώσαμε, εφόσον ο λαός μάς αναθέσει με την ψήφο και τους αγώνες του τη διακυβέρνηση της χώρας– ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί. Αυτή είναι και η πολιτική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα, ο λαός θα μιλήσει –από ό,τι φαίνεται, μέχρι τις 25 Γενάρη– και ο λαός θα επιλέξει εάν θα συνεχίσουμε με αυτές τις πολιτικές, δηλαδή τον ΕΝΦΙΑ και τη σταδιακή δήμευση της περιουσίας του, ή όχι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.