Ειδησεογραφικό site

Απορρίπτει ο εισαγγελέας το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη για αποφυλάκιση

23

Να μην γίνει δεκτή η αίτηση της Βίκυς Σταμάτη για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Με σκυμμένο το κεφάλι και κρατώντας το πρόσωπό της «υποδέχθηκε» την εισαγγελική πρόταση η σύζυγος του Άκη Τσοχταζόπουλου, που αναμένει τώρα την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο έχει και τον τελικό λόγο.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας, τόνισε ότι η Βίκυ Σταμάτη κατέστη για λίγες ώρες φυγόποινη, μετά την απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο. Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, η αιτούσα υποστήριξε ότι αυτή τη συμπεριφορά της οφείλεται στη μεγάλη αγάπη της για το παιδί της. «Είναι λόμως έτσι τα πράγματα;» διερωτήθηκε ο εισαγγελικός λειτουργός. Κατά τον εισαγγελέα, η Βίκυ Σταμάτη είχε προσχεδιάσει τη φυγή της.

Κατά τον εισαγγελέα, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν έφυγε για να δει το παιδί της, διότι σύμφωνα με τον ίδιο, η σκέψη ότι το ανήλικο αγόρι μπορεί  να πληγωθεί την απέτρεπε, όπως η ίδια ανέφερε στο δικαστήριο. «Σκοπός της ήταν η φυγή» είπε ο εισαγγελέας.

Αναφερόμενος στην εικόνα της Βίκυς Σταμάτη, ο εισαγγελέας τόνισε πως δεν δίνει την εικόνα μιας ψυχικά διαταρραγμένης γυναίκας. «Εξάλλου, σε κάθερ περίπτωση παρανμονή της στο Δρομοκαΐτειο θα συνδράμει στην παροχή βοηθείων προς εκείνη», ανέφερε.

Για το γιο του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη ο εισαγγελέας επισήμανε: «Είναι γεγονός ότι υπάρχουν συγγενείς της που το υπεραγαπούν, έχει την εκπαίδευσή του, έχει την εποπτεία τριών συγγενικών προσώπων και δεν είναι σε κατάσταση τέτοια που να του προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη».

Την τελική απόφαση για το αν η Βίκυ Σταμάτη θα αποφυλακιστεί ή όχι θα τη λάβει το δικαστήριο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.