Ειδησεογραφικό site

Απολογείται ο Ρουμάνος οδηγός της φονικής νταλίκας

31

Διαψεύδει τους ισχυρισμούς του 39χρονου Ρουμάνου οδηγού της νταλίκας που έσπειρε το θάνατο στην Εγνατία οδό το πρωί της Κυριακής ο εμπειρογνώμονας που εξετάζει την υπόθεση.

Ο εμπειρογνώμονας αναφέρει ότι δεν υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα με τα φρένα να δημιουργήθηκε αμέσως μετά τα διόδια του Πολυμύλου, σε απόσταση, δηλαδή, 23χλμ. από το σημείο της φονικής καραμπόλας. Όπως εξηγεί αν αυτό συνέβαινε τότε το φορτηγό θα έπρεπε να είχε εκτραπεί της πορείας του νωρίτερα από το σημείο όπου ήταν ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητα στα οποία προσέκρουσε. Κατά τον εμπειρογνώμονα το πρόβλημα με τα φρένα εμφανίστηκε λίγο πριν τη στροφή της Βέροιας που κατέληγε εκεί όπου ήταν σταματημένα λόγω των έργων τα αυτοκίνητα.

Εν τω μεταξύ ο Ρουμάνος οδηγός, Nikolai Tudoran, που προκάλεσε το τραγικό τροχαίο δυστύχημα με τους πέντε νεκρούς στην Εγνατία Οδό απολογείται σήμερα και αναμένεται να παρουσιάσει στον ανακριτή τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη το πρωί της Κυριακής στην Εγνατία.

Στην απολογία του αναμένεται να επαναλάβει τον ισχυρισμό του περί προβλημάτων στο σύστημα πέδησης της νταλίκας καθώς αυτή κατηφόριζε από τον Πολύμυλο προς τη Βέροια, όπου, κοντά στον ομώνυμο κόμβο, το βαρύ όχημα προσέκρουσε πάνω σε δεκάδες ακινητοποιημένα οχήματα, λόγω έργων που ήταν σε εξέλιξη στο σημείο.

Την παραπάνω θέση φέρεται ότι επιβεβαίωσε ο 46χρονος συνοδηγός της μοιραίας νταλίκας, ο οποίος εμφανίστηκε στην Αστυνομία σχεδόν δύο 24ωρα μετά τη φονική καραμπόλα, περιπλανώμενος έως τότε στην ύπαιθρο.

Ήδη, για την υπόθεση απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι, ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας που εκτελούσε τις εργασίες στο οδόστρωμα.

Φέρεται, δε, να απολογήθηκε ότι δεν ήταν ευθύνη της αναδόχου η σήμανση για τη διακοπή της κυκλοφορίας, αλλά μόνο η σήμανση των έργων που εκτελούνταν, ενώ υποστήριξε πως δεν είδε τίποτα από το τροχαίο, γιατί βρισκόταν σε απόσταση 3 έως 4 χιλιομέτρων μακριά.

Την ίδια ώρα καλύτερα είναι τα νέα για τους δύο εκ των τριών βαρύτερα τραυματισμένων από την καραμπόλα. Σύμφωνα με τον διοικητή του ΑΧΕΠΑ, ο 22χρονος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο προκειμένου να αντιμετωπίσει σε άλλο νοσοκομείο το κάταγμα στο χέρι του. Βελτίωση παρουσιάζει αντίστοιχα και η κατάσταση του 64χρονου, ο οποίος επίσης νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ. Αντίθετα σοβαρή εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας της 18χρονης που διασωληνώθηκε μετά τη διακομιδή της από τη Βέροια στη Θεσσαλονίκη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.