Ειδησεογραφικό site

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο Αλβανός πιστολέρο

57

Προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε ο 31 ετών Αλβανός Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος, τα ξημερώματα του Σαββάτου, άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας τουλάχιστον 11 άτομα.

Εναντίον του 31χρονου, που δεν θέλησε να έχει συνήγορο, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία.

Υπενθυμίζουμε πως ο αλλοδαπός «πιστολέρο» που τα ξημερώματα του Σαββάτου «γάζωσε» κέντρο διασκέδασης στο Μικρολίμανο, σκορπίζοντας τον τρόμο, χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πειραιά, όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία.

Σημειώνεται πως η ιδιαίτερα σκληρή συμμορία επτά αλλοδαπών με αρχηγό τον «Κλοντιάν» και βασικά μέλη των 31χρονο πιστολέρο του Μικρολίμανου, έναν συμπατριώτη με το όνομα «Όλντι» και έναν Πολώνο αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνες πολλών ημερών. Ο αρχηγός έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας την ίδια ώρα που στα Σεπόλια αστυνομικοί έπιαναν τον διαβόητο Αλβανό «Μέτσι» που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου και ήταν για χρόνια στην «κόκκινη λίστα» της Ασφάλειας. Ο εκτελεστής συνελήφθη μετά από κινηματογραφική επιχείρηση της Ασφάλειας και εξετάζεται αν έχουν οποιαδήποτε σχέση μεταξύ τους. Παράλληλα αναζητούνται και ένας οδηγός ταξί που αναλάμβανε να μεταφέρει τους κακοποιούς φυσικά με το αζημίωτο. Είναι όπως όλα δείχνουν ο άνθρωπος που πήρε τον Μπάκο από το Μικρολίμανο αμέσως μετά την επίθεση στο μπαρ και τον μετέφερε στο Γουδί. Αξίζει να τονισθεί πως σε κανένα μέχρι στιγμής διαμέρισμα δεν έχουν βρεθεί όπλα. Παράλληλα, εκτός από τον 23χρονο, στο σπίτι του οποίου συνελήφθη ο Αρμπέρ Μπάκο, κατηγορείται και η φίλη του για υπόθαλψη εγκληματία…

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πληροφορία που ερευνάται από την Ασφάλεια ότι ο «Μέτσι» είχε αναλάβει – πριν μερικά χρόνια – να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ έναντι του ποσού των 200.000 ευρώ ενώ ο ίδιος άνθρωπος εκτιμάται ότι εμπλέκεται δολοφονία στον Κορυδαλλό ενός Έλληνα υπόπτου για συμμετοχή στην εκτέλεση των δύο νεαρών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Η δράση της συμμορίας

Αξίζει να τονιστεί ότι οι αστυνομικοί μιλούν για μια πολύ σκληρή συμμορία, στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Μπάκο, που η ΕΛΑΣ χαρακτηρίζει ως ψυχωτικό άτομο με αντιδράσεις serial killer. Στο στενό κύκλο του υποκόσμου ο 31χρονος ήταν γνωστός με τα ψευδώνυμα «Ταμτάκο» και «Μάικελ», ενώ οι αστυνομικοί εκτιμούν πως όλα αυτά τα έκανε γιατί ήθελε να ανέβει στην ιεραρχία της συμμορίας. Πυροβολούσαν για το παραμικρό, αναλάμβαναν βρώμικες δουλειές και είχαν αναπτύξει στενές σχέσεις με έναν αλλοδαπό κρατούμενο που εξετάζεται αν είχε την υψηλή επιστασία της συμμορίας. Πρόκειται για συγγενή του 23χρονου ενοικιαστή του διαμερίσματος στο Γουδί, ο οποίος έδωσε εντολή μέσα από την φυλακή στον νεαρό να τον “φιλοξενήσει” σπίτι του.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο 31χρονος πιστολέρο, είπε στους αστυνομικούς ότι ήταν μεθυσμένος στο Μικρoλίμανο και δεν θυμάται γιατί πυροβόλησε, ωστόσο οι αστυνομικοί εκτιμούν που δεν ισχύει κάτι τέτοιο και άλλοι ήταν οι λόγοι της επίθεσης. Για την επίθεση στο μπαρ της Μιχαλακοπούλου στις 18 Οκτωβρίου πυροβόλησε στον αέρα γιατί – όπως είπε ο Αλβανός – ο σερβιτόρος τον αγνοούσε και άργησε να του πάει το ποτό. Στη συμμορία επισήμως «χρεώνουν» εκτός από το σκηνικό του Μικρολίμανου, τις επιθέσεις στο μπαρ της Μιχαλακοπούλου, στο Μεταξουργείο, στην οδό Αριστοτέλους και μια ληστεία στη Western Union.

Στην τελευταία τραυματίστηκε και ένας Αιγύπτιος που πήγε να εμποδίσει τους δράστες. Αξίζει να τονισθεί ότι ο Μπάκο υποστήριξε στους αστυνομικούς πως στην επίθεση στο καφενείο του Μεταξουργείο δεν συμμετείχε ο ίδιος, αλλά οι δυο άλλοι συνεργοί του και πως όλα έγιναν γιατί πήγαν να κλέψουν ένα ποδήλατο και οι θαμώνες του καφενείου τους είδαν… Έτσι γύρισαν στο σπίτι πήραν το Καλάσνικοφ και επέστρεψαν στο σημείο γαζώνοντας την πρόσοψη με αποτέλεσμα ένας 44χρονος Έλληνας να πέσει νεκρός.

Τα σχόλια είναι κλειστά.