Ειδησεογραφικό site

Απολογία Πάπα για το «Μην γεννάτε σαν κουνέλια»

36

Σάλο προκάλεσε η έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου στους Καθολικούς να μην κάνουν παιδιά σαν να πρόκειται για κουνέλια, με αποτέλεσμα σήμερα να προβεί σε διευκρινιστικές δηλώσεις.
Μετά την φράση «Μην γεννάτε σαν κουνέλια», λοιπόν, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, δήλωσε πως οι πολύτεκνες οικογένειες δίνουν ελπίδα.

«Είναι παρήγορο και ελπιδοφόρο να βλέπει κανείς πολύτεκνες οικογένειες που δέχονται τα παιδιά σαν πραγματικό δώρο του Θεού», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στη γενική ακρόασή του εστιάζοντας στο πρόσφατο ταξίδι του στις Φιλιππίνες και τη Σρι Λάνκα.

Μετά τη συνάντησή του με νέους στη Μανίλα, ο Πάπας δήλωσε πως τον έκανε να νιώσει καλά που είδε πολυπληθείς οικογένειες καθώς οι γονείς «ξέρουν ότι το κάθε παιδί είναι ευλογία».
Την ίδια ώρα, τόνισε πως πρόκειται για απλουστευμένη άποψη όσων ισχυρίζονται ότι οι οικογένειες με πολλά παιδιά αποτελούν αιτία για την φτώχεια.

«Μπορώ να πω ότι κύρια αιτία της φτώχειας είναι ένα οικονομικό σύστημα που αφαίρεσε τον άνθρωπο από το κέντρο και τον αντικατέστησε με τον Θεό των χρημάτων. Είναι οικονομικό σύστημα που αποκλείει, αποκλείει πάντα τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τους νέους, τους άνεργους, και δημιουργεί μία κουλτούρα σκουπιδιών στην οποία ζούμε. Είμαι συνηθισμένοι να βλέπουμε ανθρώπους αποκλεισμένους και αυτή είναι η κύρια αιτία της φτώχειας, όχι οι πολύτεκνες οικογένειες», επισήμανε ο ποντίφικας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.