Ειδησεογραφικό site

Αποκλειστικές δηλώσεις στο «Καρφί»: Βούλτεψη: «Αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πάμε κατευθείαν για κραχ, πάμε για χρεοκοπία» – Δήμας: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο»

34

«Αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πάμε κατευθείαν για κραχ, πάμε για χρεοκοπία». Έτσι απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Σοφία Βούλτεψη προσερχόμενη σε παρουσίαση βιβλίου στο ξενοδοχείο Ήλεκτρα Παλλάς, σήμερα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, στο ερώτημα του Κώστα Μαρδά –για το tokarfι.gr- σε περίπτωση που  δεν εκλεγεί ο κύριος Δήμας.

Ο διάλογος

-Κ.Μ.: «Δηλαδή κινδυνολογείτε;»

-Κυβ. Εκπρόσωπος: «Δεν κινδυνολογώ καθόλου, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ φοβίζει. Δεν φταίμε εμείς για αυτή την πορεία των αγορών».

-Κ.Μ.: «Μα είναι δυνατόν να εκτιμάτε ότι δεν θα γίνουν εκλογές;»

-Κυβ. Εκπρόσωπος: «Το λέω ξεκάθαρα. Αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεχάστε τις κάλπες, θα καταρρεύσουμε αμέσως. Το κραχ είναι ενώπιων μας.»

Τι δήλωσε ο Σταύρος Δημας στο tokarfi.gr

mardas-dimas1Με αποκλειστική  του δήλωση προς το tokarfi.gr ο γαλάζιος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Σταύρος Δήμας παίρνει αποστάσεις από το δίλημμα που έθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη: «Δήμας ή κραχ», στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου του παλαιμάχου δημοσιογράφου Νίκου Γερακάρη «Εσωτερικός μετανάστης» , στο ξενοδοχείο Ήλεκτρα Παλλάς στην πλατεία Συντάγματος.

-Ο Κώστας Μαρδάς τον ρώτησε σχετικά: «Να σας αποκαλούμε από τώρα «κύριε Πρόεδρε»;»

-Δήμας (χαμογελώντας): «Ε, είναι νωρίς ακόμη».

-Κ.Μ.: «Είστε αισιόδοξος ότι θα εκλεγείτε;»

-Δήμας:  «Γενικά είμαι αισιόδοξος».

-Κ.Μ.: «Πριν από λίγο η κυρία Βούλτεψη  μου είπε ότι αν δεν εκλεγείτε Πρόεδρος η Ελλάδα αντικειμενικά βαδίζει προς χρεοκοπία. Πάμε για κραχ;»

-Δήμας: «Όχι, δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμέσως μετά κατευθύνθηκε στο βήμα κάνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό αναφερόμενος στη γνωριμία του με τον δημοσιογράφο-συγγραφέα.

«Με τον Νίκο ήμασταν συμφοιτητές  στη Νομική το 1959. Μάλιστα συνδικαλιζόμαστε και θυμάμαι τον Γιάννη Τζανετάκο και τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη, που ανήκαν στο Κέντρο και την Αριστερά. Εγώ ήμουν ανεξάρτητος στο χώρο του Κέντρου τότε που στις φοιτητικές εκλογές σάρωνε η Δεξιά. Είχα κάνει μαζί με άλλους φοιτητές απεργία πεινάς».

Ο κύριος Δήμας χειροκροτήθηκε και αποχώρησε.

Τον ρωτήσαμε, αναμένοντας στο πεζοδρόμιο να τον παραλάβει ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης και συνοδευμένος από ένα φρουρό στην πίσω θέση, και μας διευκρίνισε ότι έκανε την απεργία πείνας σε γραφεία φοιτητικού συλλόγου μεταξύ των οδών Ομήρου και Ακαδημίας, απεργία πείνας που κράτησε 4 -5 μέρες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.