Ειδησεογραφικό site

Αποκλεισμός για την Εθνική με δεύτερη ήττα-χαρακίρι από τα Νησιά Φερόε

61

Αν η ήττα της Εθνικής στο Καραϊσκάκη από τα Νησιά Φερόε ήταν «χαστούκι», η σημερινή στην έδρα των ερασιτεχνών της ομάδας του Όλσεν με 1-2 ήταν πραγματικό «Βατερλώ».

Με τον χειρότερο τρόπο η Ελλάδα αποχαιρέτησε τις λιγοστές, ούτως ή άλλως, ελπίδες που είχε πριν το παιχνίδι για πρόκριση στους τελικούς του EURO 2016, καθώς στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου γνώρισε μία ακόμη ήττα, παρέμεινε στην τελευταία θέση του γκρουπ με 2 βαθμούς και όλα τελείωσαν, μετά και το «διπλό» της Ουγγαρίας στην Φινλανδία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «πλήρωσε» τα ολέθρια λάθη που έγιναν επί εποχής Ρανιέρι και δυστυχώς γι΄ αυτό στο μικρό διάστημα της παρουσίας του, ο Σέρχιο Μαρκαριάν, δεν κατάφερε να διορθώσει τα «κακώς κείμενα». Ο Ορέστης Καρνέζης μίλησε χθες για «πληγωμένο εγωϊσμό» των διεθνών, μίλησε για «ομάδα που εάν δει κανείς που παίζουν οι παίκτες της σε σχέση με αυτούς των Νήσων Φερόε θα καταλάβει τη διαφορά» και διάφορα άλλα, ωστόσο, μέσα στο γήπεδο η εικόνα της εθνικής επιβεβαίωσε ακριβώς τη βαθμολογική της θέση.

Οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν και χάθηκαν από τους Έλληνες παίκτες έδειξαν επακριβώς την κακή ψυχολογία και το άγχος που τους διακατέχει, μετά τα προηγούμενα άσχημα αποτελέσματα. Όσο κι αν προσπάθησαν οι παίκτες του Μαρκαριάν δεν τους… έβγαινε τίποτα καλό στον αγωνιστικό χώρο, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, που έκαναν όλες κι όλες τρεις επιθετικές προσπάθειες και στις δύο κατάφεραν να σκοράρουν. Ό,τι και να συνέβη, όμως, κατάφεραν να νικήσουν δύο φορές την Ελλάδα και δικαιολογημένα πανηγύρισαν την επιτυχία τους…

Με συνεχές πρέσινγκ που ξεκινούσε λίγο έξω από την περιοχή του Καρνέζη, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην ελληνική ομάδα στο πρώτο 10λεπτο. Είχαν, μάλιστα, μία μεγάλη ευκαιρία στο 7΄ με το σουτ του Χάνσον που απόκρουσε πολύ δύσκολα στη γωνία του ο γκολκίπερ της «γαλανόλευκης» σε κόρνερ.

Σιγά-σιγά η Ελλάδα ισορρόπησε και στο πεντάλεπτο 10΄-15΄ έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες να προηγηθεί, στην πρώτη φάση με το σουτ του Φετφατζίδη να αποκρούει με διπλή προσπάθεια ο Νίλσεν και αμέσως μετά το σουτ του Καρέλη έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Ντάβιντεσν. Νέα καλή φάση για τη «γαλανόλευκη» στο 18΄, με τη γυριστή κεφαλιά του Μήτρογλου να διώχνει πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο Νίλσεν.

Χωρίς να παίζει καλό ποδόσφαιρο η εθνική ομάδα είχε τον έλεγχο του ματς απέναντι στους ερασιτέχνες παίκτες των Νήσων Φερόε, που προσπαθούσαν στην αντεπίθεση να γίνουν απειλητικοί χωρίς να τα καταφέρνουν. Στο 31΄ η «γαλανόλευκη» πλησίασε και πάλι στο γκολ με το πλασέ του Μήτρογλου από πολύ καλή θέση να στέλνει τη μπάλα στο πάνω μέρος της δοκού και άουτ.

Το σκορ για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήρθε στο 32΄ από μία ξαφνική αντεπίθεση των γηπεδούχων, που έφερε τον Βάντχαμαρ να βγάζει παράλληλη σέντρα από αριστερά και τον επερχόμενο Χάνσον με πλασέ στην κίνηση να «γράφει» το 1-0. Όπως ήταν επόμενο το γκολ των Νήσων Φερόε «πάγωσε» τους διεθνείς, που έχασαν εντελώς τη συνοχή τους και στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου μέρους δεν απείλησαν ούτε μία φορά την εστία του Νίλσεν.

Στο δεύτερο μέρος μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο κι αυτή ήταν η Ελλάδα, αλλά το άγχος και η ατυχία δεν επέτρεψαν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να φτάσει στην ισοφάριση. Από το ξεκίνημα και με την είσοδο του Νίνη αντί του Χριστοδουλόπουλου, η εθνική πίεσε για το γκολ που θα την ξαναέβαζε στη διεκδίκηση της νίκης, είχε πολλές ευκαιρίες, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα.

Στο 51΄ ο Μήτρογλου απέτυχε να σκοράρει από κοντά μετά το γυριστό σουτ του Νίνη, ενώ δύο λεπτά μετά το σουτ του Καρέλη σταμάτησε στη ρίζα της δεξιάς δοκού του Νίλσεν. Στο 56΄ ο Μήτρογλου πέτυχε καταπληκτικό γκολ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο διαιτητής είχε υποδείξει επιθετικό φάουλ στον Τοροσίδη που όπως έδειξε το τηλεοπτικό ριπλέι δεν έγινε ποτέ.

Νέα κλασική ευκαιρία για τη «γαλανόλευκη» στο 62΄, με τον Μήτρογλου να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στην περιοχή. Τα πάντα τελείωσαν στο 70΄ για την ελληνική ομάδα, όταν σε μία ακριβώς πανομοιότυπη φάση όπως αυτή του πρώτου μέρους, ο Βάντχαμαρ έβγαλε την κάθετη μπαλιά στην περιοχή και ο Όλσεν με ωραίο πλασέ πέτυχε το 2-0 κι έβαλε τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη των γηπεδούχων.

Το μόνο που κατάφερε η Ελλάδα ήταν  να μειώσει στο 84΄ με την καρφωτή κεφαλιά του Παπασταθόπουλου, μετά το κόρνερ του Σωτήρη Νίνη.

Επόμενο παιχνίδι για την Εθνική αυτό της 4ης Σεπτεμβρίου με την Φινλανδία στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.