Ειδησεογραφικό site

Αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός, 2-2 με Ντνίπρο

36

Σε οκτώ λεπτά (14΄- 22΄) γράφηκε ουσιαστικά η ιστορία του αγώνα Ολυμπιακός-Ντνίπρο, που έληξε ισόπαλος 2-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και σήμανε τον αποκλεισμό της πειραϊκής ομάδας από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς οι Ουκρανοί είχαν επικρατήσει 2-0 στον πρώτο αγώνα της φάσης των «32» με 2-0 στο Κίεβο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε όπως αναμενόταν, δηλαδή με πολύ επιθετική διάθεση και δυνατό πρέσινγκ, αλλά δεν κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες στο 8ο λεπτό, όταν ο Σιόβας από εξαιρετική θέση δεν πρόλαβε την μπάλα και στο 10ο, με τον Μπόικο να νικά τον Μήτρογλου στο εξ επαφής σουτ του «Γερμανού».

Ο διεθνής επιθετικός ήταν όμως πιο εύστοχος τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μιλιβόγεβιτς και μπαίνοντας στην περιοχή πλάσαρε τον τερματοφύλακα της ουκρανικής ομάδας.

Από εκεί και ύστερα όμως, η πειραϊκή ομάδα εμφάνισε τη γνωστή αμυντική παθογένεια των τελευταίων αγώνων, δηλαδή κάκιστη αμυντική λειτουργία. Με τον Σαντάνα να εκθέτει και απόψε όποιον εισηγήθηκε την απόκτησή του αλλά και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του να «πελαγοδρομούν», η Ντίνπρο έφτασε στην ισοφάριση στο 22΄ με κεφαλιά του Φεντέτσκι, τον οποίο ουδείς αμυντικός των γηπεδούχων ακολούθησε!

Στο 34΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μάλιστα μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα, όταν στη βαθιά μπαλιά του Φεντέτσκι προς τον Κονοπλιάνκα εκείνος σούταρε στην κλειστή γωνία αλλά ο Ρομπέρτο, που και πάλι βρέθηκε εκτεθειμένος, απέκρουσε στη γωνία του.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας γλίτωσε τον Ολυμπιακό και στο 40΄, όταν μπλόκαρε την κεφαλιά του Τσεμπεριάτσκο, ενώ στο 45΄ το σουτ του Κονοπλιάνκα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Ρομπέρτο.

Η… σεμνή τελετή για τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε ουσιαστικά στο 51ο λεπτό, όταν ο Μιλιβόγεβιτς αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Ολλανδού διαιτητή Μακέλι για σκληρό φάουλ στον Ματέους που έφευγε στην αντεπίθεση. Έκτοτε το παιχνίδι έχασε το  ενδιαφέρον του, αφού οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν κάθε κουράγιο.

Παραδόξως πάντως ο αγώνας ζωήρεψε στο τελευταίο τέταρτο. Ο Φορτούνης είχε μια καλή στιγμή στο 76΄, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ στο σουτ που επιχείρησε ο διεθνής μεσοεπιθετικός, ενώ την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Μήτρογλου στο 83ο λεπτό.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν και πάλι προβάδισμα στο σκορ με το πέναλτι του Ντομίνγκες στο 89΄, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Φεντέτσκι, αλλά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κάλινιτς, τον οποίο κάλυπταν Μαζουακού και Σαντάνα, έγραψε το τελικό 2-2.

Τα σχόλια είναι κλειστά.