Ειδησεογραφικό site

Αποκάλυψη: Πίσω από τον Τσίπρα κρύβεται η Περιστερά

34


Περιστέρα «Μπέτυ» Μπαζιάνα, Χίλαρι Κλίντον, Κάρλα Μπρούνι… Ποια είναι η κοινή συνισταμένη των τριών κυριών; Το ότι διετέλεσαν «πρώτες κυρίες». Η πρώτη στην Ελλάδα, η δεύτερη στις ΗΠΑ και πλέον διεκδικεί με τη σειρά της την προεδρία και η τρίτη στη Γαλλία, ως η πρώην σύζυγος του Φρανσουά Ολάντ.

Η ισπανική εφημερίδα El Mundo παρουσίασε ένα ρεπορτάζ για τις «πρώτες κυρίες», οι οποίες αναδείχθηκαν σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλευρό των συζύγων τους. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, από απλές συνοδοί των συζύγων τους, αύξησαν τη δύναμή τους και άρχισαν να λαμβάνουν μέρος στη λήψη αποφάσεων.

Στην ιδιαίτερη αναφορά που γίνεται στη σύζυγο του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει πως αν δεν ήταν εκείνη στο πλευρό του, ενδεχομένως να μην είχε ασχοληθεί με την πολιτική. Όπως σημειώνει, η φήμη της Περιστέρας «Μπέτυς» Μπαζιάνα προηγείται και συμπληρώνει ότι είναι σύντροφος του Έλληνα πρώην πρωθυπουργού για περισσότερο από 20 χρόνια, έχοντας μεγάλη επιρροή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη κιόλας από τα νεανικά της χρόνια. «Είναι εκείνη που τον έπεισε να ασχοληθεί με την πολιτική», σημειώνεται, όταν τον Αλέξη Τσίπρα τον ενδιέφεραν περισσότερο τα αθλήματα. Η Μπαζιάνα και ο Τσίπρας ηγήθηκαν των φοιτητικών διαμαρτυριών ενάντια σε διάφορες μεταρρυθμίσεις στην παιδεία. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 μεταπήδησαν στην πολιτική, όταν η Μπαζιάνα έπεισε τον Αλέξη Τσίπρα να γίνει μέλος, όπως και εκείνη, της Κομουνιστικής Νεολαίας στην Ελλάδα.

Η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει η «El Mundo», έχει χαρακτηριστεί ως άτομο με ισχυρή θέληση, αγωνιστική και δυναμική, ενώ οδήγησε έναν εκ των καθηγητών της στο Πανεπιστήμιο στη δικαιοσύνη όταν προσπάθησε να υπονομεύσει το έργο της σε μια διατριβή. Όλα αυτά, κάνουν την ισπανική εφημερίδα να διερωτάται, αν είμαστε ενώπιον μιας ιδεολόγου στη σκιά της ελληνικής Αριστεράς ή ενώπιον μιας απλής και συνηθισμένης γυναίκας!

Τα σχόλια είναι κλειστά.