Ειδησεογραφικό site

Αποδοκιμασία ΠΑΣΟΚ για την κίνηση Τσίπρα: «Συναίνεση. Το άλλο με τον Αλέξη το ξέρεις;»

44

«Συναίνεση. Το άλλο με τον Αλέξη το ξέρεις;». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση στο Facebook του Νίκου Μποσδογάνη, διευθυντή του πολιτικού γραφείου της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά. Η αντίδραση αυτή του κ. Μποσδογάνη ειναι ενδεικτική των προδιαθέσεων του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε μια ενδεχόμενη πρόταση σύμπραξης, η οποία δεν θα έχει χαρακτήρα οικουμενικής κυβέρνησης. Στο ΠΑΣΟΚ ήδη εδώ και καιρό έχουν αφήσει να εννοηθεί πως δεν ειναι διατεθειμένοι να συζητήσουν την προοπτική σύμπλευσης, έστω και σε επί μέρους θέματα, χωρίς τη συμμετοχή των υπολοίπων κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Θα καταθέτουν προτάσεις για τα κρίσιμα ζητήματα και η στάση τους θα εκφράζεται στη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά στην σύγκληκση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αναμένεται επίσημη πρόσκληση, η οποία θα συζητηθεί σε συλλογικό επίπεδο στην Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη επικοινωνία με την κυρία Γεννηματά, είτε από πλευράς Προεδρικού Μεγάρου, είτε από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου. Σε χαμηλότερο επίπεδο, ωστόσο, έχει γίνει μια πρώτη επαφή προς αναζήτηση της ημέρας που θα γίνει το συμβούλιο. Ως πρώτη αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ δίνεται ότι περιμένουν την επίσημη πρόσκληση για να τοποθετηθούν.

Από τις προηγούμενες μέρες στη Χαριλάου Τρικούπη εξηγούσαν πως το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμπράξει σε περιορισμένου βεληνεκούς προτάσεις από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς οι προτάσεις για συστράτευση της κυρίας Γεννηματά το καλοκαίρι αγνοήθηκαν.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.