Ειδησεογραφικό site

Απαισιόδοξος ο Γιούνκερ: Η ελληνική κυβέρνηση έκανε λάθος που εγκατέλειψε τις διαπραγματεύσεις – Δεν θα προκύψει λύση σήμερα

28

Για την Ελλάδα μίλησε σήμερα ο Πρόεδρος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Ευρωκοινοβουλίου.

Στην αρχή της ομιλίας του είπε: «Θα μιλήσω για το ελληνικό ζήτημα εδώ, που είναι ο χώρος της δημοκρατίας. Ο ρόλος της Κομισιόν είναι πολλές φορές αντικείμενο επικρίσεων σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν ειναι χάρτινος τίγρης και ο πρόεδρός του δεν είναι λακές κανενός, το κοινοβούλιο ασχολείται με τα θέματα της Ευρώπης».

Σημείωσε ότι καταλαβαίνει την ψήφο του ελληνικού λαού αλλά ήθηλε εξηγήσεις όσον αφορά το ερώτημα του δημοψηφίσματος: «Θα σας ρωτήσω αναλυτικά τι ερώτημα τέθηκε. Αλλά ας μην παρατείνουμε την διασκέδαση εδώ μέσα».

Σε αυτό το σημείο ξέσπασαν αντιδράσεις τις οποίες έσπευσε να μαζέψει ο κ. Σουλτς.

Και συνέχισε ο κ. Γιούνκερ: «Τι σημαίνει να σεβαστούμε την ψήφο των Ελλήνων. Το κείμενο που είπαν Όχι είχε ήδη ξεπεραστεί. Δεν ήταν το κείμενο που ανταποκρινόταν στο κείμενο των διαπραγματεύσεων. Και θα ζητήσω σήμερα διευκρινήσεις από τον πρωθυπουργό. Πρέπει να βάλουμε το Εγώ μας σε δεύτερη μοίρα είμαι κατά ενός Grexit. Οι απλές απαντήσεις είναι οι λανθασμένες απαντήσεις. Είμαι κατά των απλών απαντήσεων».

Είχε σοβαρές επιπτώσεις το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά εγκατέλειψε, υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Βαρουφάκη είπε: «Δεν δέχομαι να αποκαλούνται τρομοκράτες από την ελληνική κυβέρνηση συνάδελφοί μου. Το μπαλάκι είναι στο γήπεδο της Ελλάδας. Πρέπει να μας εξηγήσουν ποιες είναι οι απόψεις της, έτσι ώστε εντός των χρονικών ορίων να καταλήξουμε σε συμφωνία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.