Ειδησεογραφικό site

Απίστευτη γκάφα του BBC με θύμα κωφό βουλευτή

33

 

Συγγνώμη ζήτησε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC επειδή υπονόησε σε μία ανάρτησή του στο Twitter ότι ένας συντηρητικός βουλευτής κοιμόταν στο κοινοβούλιο, ενώ στην πραγματικότητα είχε γείρει στο ηχείο προσπαθώντας να ακούσει καλύτερα τους συνομιλητές του.

Ο Άλεκ Σέλμπρουκ, ένας βουλευτής του κόμματος των Συντηρητικών, μετά από μία παθιασμένη ομιλία προς υπεράσπιση ενός αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου, είχε καθίσει στη θέση του και περίμενε να ακούσει τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης. Λόγω της προβληματικής ακοής του, ήταν αναγκασμένος να κρατά το κεφάλι του κοντά στο ηχείο όπου ο ήχος ήταν πιο δυνατός και, όταν κάποια στιγμή έκλεισε τα μάτια του, ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε σε μία πόζα… μακάριου ύπνου, η οποία έγινε σύντομα viral.

Με αφορμή την καυστική ανάρτηση της ακτιβίστριας Ρεμπέκα Γουίλσον, που έγραψε στο Twitter ότι ο βουλευτής αποκάλεσε τους αντιπάλους του «μπερδεμένους μαρξιστές» και μετά «πήρε έναν υπνάκο», το BBC αναπαρήγαγε τη φωτογραφία του βουλευτή με ανάλογο σχόλιο, γεγονός που προκάλεσε την οργή του Σέλμπρουκ.

«Έχω προβληματική ακοή και καταβάλω μεγάλη προσπάθεια να ακούσω τους συνομιλητές μου. Είχα μόλις μιλήσει στη βουλή και προσπαθούσα να ακούσω τις απαντήσεις. Με τρολάρουν επειδή έχω μερική κώφωση και είναι κρίμα», δήλωσε σε ένα πολιτικό blog ο συντηρητικός βουλευτής.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, προς υπεράσπισή του Σέλμπρουκ, ένας δημοσιογράφος του ITV  ανέβασε μία φωτογραφία που δείχνει τον βουλευτή στην ίδια ακριβώς στάση αλλά με ανοιχτά μάτια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.