Ειδησεογραφικό site

Απίστευτη έρευνα για τη σχέση ανθρώπων και σκύλων

34

dog-child-thinkstock-178496846

Νέα αυστριακή έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό βιολογίας «Current Biology», αποδεικνύει το ότι οι σκύλοι μπορούν να διακρίνουν τα ανθρώπινα συναισθήματα!

Συγκεκριμένα οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βιέννης, του Ιατρικού Πανεπιστημίου και του Κτηνιατρικού Πανεπιστημίου, με επικεφαλής τον καθηγητή κτηνιατρικής Λούντβιχ Χούμπερ, έκαναν τη σχετική έρευνα και διεξήγαγαν πειράματα με δύο ομάδες 20 σκύλων, στις οποίες έδειξαν φωτογραφίες ανθρώπων με διαφορετικές εκφράσεις στο πρόσωπο.

Οι μισοί σκύλοι αμείβονταν αυτόματα με τροφή κάθε φορά που με την μουσούδα τους ακουμπούσαν σωστά ένα χαρούμενο πρόσωπο, ενώ οι άλλοι μισοί σκύλοι έπαιρναν την αμοιβή τους, όταν αναγνώριζαν σωστά μια θυμωμένη έκφραση. Όχι μόνο με πρόσωπα ανθρώπων που ήδη γνωρίζαν, αλλά και εντελώς αγνώστων, που δεν είχαν δει ποτέ στο παρελθόν.

Οι αυστριακοί επιστήμονες ανέφεραν ότι ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη φορά που υπάρχουν αξιόπιστες ενδείξεις ότι ένα άλλο ζώο, πέρα από τον άνθρωπο, είναι σε θέση να αναγνωρίσει τις συναισθηματικές εκφράσεις κάποιου άλλου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.