Ειδησεογραφικό site

Απάντηση Βαρουφάκη: Διαστρέβλωσαν τα όσα είπα – Η ΝΔ παίζει με τη δημοκρατία

43

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ με αφορμή την διαστρέβλωση, όπως είπε στον ρ/σ «Κόκκινο», των δηλώσεών του σε γαλλική εφημερίδα για το χρέος και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγάλη κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στα δυο πολιτικά στρατόπεδα μετά τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας, Γιάννη Βαρφουφάκη, σε γαλλική εφημερίδα σχετικά με το χρέος και την πολιτική του κόμματος του στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε τη ΝΔ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Κόκκινο” την Τετάρτη, ότι παίζει με τη Δημοκρατία με αφορμή την διαστρέβλωση, όπως ισχυρίζεται, σε όσα είπε.

Μάλιστα, τόνισε πως οι δηλώσεις του ανέφεραν “ότι πρέπει να σταματήσει ο θανάσιμος εναγκαλισμός της Ελλάδας με το χρέος, μεταξύ των πτωχευμένων τραπεζών και των πτωχευμένων καταναλωτών. Η διαστρέβλωση ήταν τέτοια που ο διάλογος χάνεται” και συμπλήρωσε ότι “η ΝΔ δεν έχει καμία έφεση στα θέματα δημοκρατίας, παίζει με τη Δημοκρατία”.

“Δεν έχει σημασία βραχυπρόθεσμα αν θα αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ελληνικά ομόλογα γιατί η Ελλάδα δεν εκδίδει ομόλογα. Θα αρχίσουμε να εκδίδουμε ομόλογα όταν το ελληνικό χρέος ξαναγίνει βιώσιμο. Μόνο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να κλείσει τη διαπραγμάτευση με τέτοιο τρόπο, ώστε να καταστήσει βιώσιμη την ελληνική οικονομία. Η ερχόμενη Κυριακή είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς θα ξεκινήσει μια διαδικασία επίλυσης της κρίσης ώστε η Ελλάδα να μπορεί να συμπεριληφθεί σε αυτό που θα ανακοινώσει την Πέμπτη ο Μάριο Ντάγκι” ολοκλήρωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.