Ειδησεογραφικό site

Αντιδράσεις κομμάτων: Η κυβέρνηση «δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ανασχηματισμό

40

Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών, κατηγορώντας την μάλιστα ότι «προσπαθεί να το προσπεράσει με έναν ανασχηματισμό που επιβεβαιώνει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των δεσμεύσεων έναντι των δανειστών».

«Κανείς δεν πιστεύει πως ο σημερινός ανασχηματισμός θα επηρεάσει, έστω και κατ’ ελάχιστο, την εφαρμοζόμενη πολιτική και τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά» αναφέρει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση, συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, «όχι μόνο δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών, αλλά προσπαθεί να το προσπεράσει με έναν ανασχηματισμό που επιβεβαιώνει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των δεσμεύσεών της έναντι των δανειστών, αδιαφορώντας για τον ελληνικό λαό που καθημερινά υποφέρει».

«Το μόνο μήνυμα που φαίνεται ότι έλαβε ο κ. Σαμαράς είναι αυτό που έστειλε προ ημερών ο κ. Σόιμπλε, «καμιά σκέψη για χαλάρωση». Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος δεν είναι οι ανέξοδοι ανασχηματισμοί, αλλά μια κυβέρνηση που θα πάψει να είναι τοποτηρητής των συμφερόντων των δανειστών.

ΚΚΕ: Στόχος και της νέας κυβέρνησης η υλοποίηση αντιλαϊκών μέτρων

Σχολιάζοντας το νέο κυβερνητικό σχήμα το ΚΚΕ αναφέρει: «Στόχος και του νέου κυβερνητικού σχήματος θα είναι η υλοποίηση παλιών και νέων αντιλαϊκών μέτρων, που προωθούνται στο πλαίσιο των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ και αποτελούν επιλογές στρατηγικού χαρακτήρα, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

» Ο λαός έχει πλέον αρκετή πείρα για να αντιληφθεί ότι τα πρόσωπα αλλάζουν με σκοπό να προχωρήσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο η ίδια αντιλαϊκή πολιτική και ότι οι ανασχηματισμοί αντιλαϊκών κυβερνήσεων δε μπορούν να αποτελέσουν την πραγματική ελπίδα για τη ζωή και το μέλλον του.»

ΑΝΕΛ: Ό,τι και να κάνει η συγκυβέρνηση δεν σώζεται

Ό,τι και να κάνει η συγκυβέρνηση δεν σώζεται. Μεταγραφές κοντά στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου δεν έσωσαν ποτέ καμία ομάδα από τον υποβιβασμό, δήλωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό .

Παράλληλα από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ σε δική του ανακοίνωση υπογράμμισε ότι ο ανασχηματισμός επαναφέρει πρόσωπα ορκισμένα στην τρόικα.

Συνεχίζοντας ο κ. Κουίκ υπογράμμισε ότι ο ανασχηματισμός «τοποθετεί πρόσωπα που έχουν ψηφίσει αμετανόητα τα μέτρα δυστυχίας του ελληνικού λαού και συνεχίζει την παράδοση του υπουργείου Οικονομικών στα φαντάσματα Σημίτη.

Όμως τι σημασία έχει ποιος είναι υπουργός, όταν σε κάθε υπουργείο υπάρχει και ένας επίτροπος των δανειστών που δίνει εντολές.

Ο πραγματικός ανασχηματισμός θα γίνει όταν οι υπουργοί θα εφαρμόσουν το Σύνταγμα και θα επανέλθει η εθνική κυριαρχία της χώρας».

ΔΗΜΑΡ: Οι κυβερνήσεις δεν κρίνονται από τα πρόσωπα, αλλά από τις πολιτικές

Οι κυβερνήσεις «δεν κρίνονται από τα πρόσωπα αλλά από το περιεχόμενο των ασκούμενων πολιτικών» σχολιάζει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της για τον ανασχηματισμό, λέγοντας πως εάν το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν εγκαταλείψει τις «πολιτικές εμμονές και τις ιδεολογικές αγκυλώσεις που σημάδεψαν το προηγούμενο, δεν θα ανασάνει ούτε η χώρα ούτε η οικονομία».

«Τώρα περισσότερο παρά ποτέ, είναι αναγκαία η επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος που οδήγησε τη χώρα στο απόλυτο αδιέξοδο και τραυμάτισε ανεπανόρθωτα την κοινωνική συνοχή» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.