Ειδησεογραφικό site

Αντιδράσεις για την επίταξη στη ΔΕΗ-Κουτσούμπας: Αποφασίζομεν και διατάσσομεν-Στρατούλης: Η κυβέρνηση ντύθηκε στο χακί

58

Με έντονο τρόπο αντέδρασαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη των εργαζομένων της ΔΕΗ. Ο Δημήτρης Στρατούλης είπε χαρακτηριστικά ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ντύθηκε στο χακί, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι με «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» δεν λύνονται τα προβλήματα.

Λόγο για αντισυνταγματικό πραξικόπημα έκανε ο κ. Στρατούλης, σχολιάζοντας την επιστράτευση των απεργών εργαζομένων της ΔΕΗ, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί «με στρατιωτικού τύπου μέτρα να σταματήσει τον αγώνα τους ενάντια στην κατάτμηση και το ξεπούλημά της».

«Η επιμονή της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει με τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα την οδηγεί σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κουτσούμπας από την πλευρά του χαρακτήρισε δίκαιο τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ και για αυτό πρέπει να στηριχθεί. Παράλληλα πρόσθεσε ότι με το νομοσχέδιο «την πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά με αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, την πληρώνουν οι εργαζόμενοι του κλάδου με αλλαγές επώδυνες στις εργασιακές τους σχέσεις, με μείωση μισθών, την πληρώνει συνολικά, ο ελληνικός λαός, η ελληνική κοινωνία».

ΔΗΜΑΡ : Ασκήσεις πυγμής

«Τα κοινωνικά ρήγματα που προκαλεί η πολιτική της κυβέρνησης δεν κλείνουν με ασκήσεις πυγμής, όπως είναι η επιστράτευση που αποφασίστηκε»

Η πολιτική της κυβέρνησης προκαλεί κοινωνικά ρήγματα, αναφέρει σε ανακοιίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, χαρακτηρίζοντας ως «ασκήσεις πυγμής» την απόφαση για επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ.

«Τα κοινωνικά ρήγματα που προκαλεί η πολιτική της κυβέρνησης δεν κλείνουν με ασκήσεις πυγμής, όπως είναι η επιστράτευση που αποφασίστηκε. Η διάλυση των υποδομών της ΔΕΗ και η εκποίηση που επιχειρείται με το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» συνιστά επιλογή που πλήττει το δημόσιο συμφέρον και αντιστρατεύεται τα συμφέροντα της κοινωνίας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.