Ειδησεογραφικό site

Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή ΠτΔ – Φαβορί ο Αβραμόπουλος για την Προεδρία

42

Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση του προσώπου που θα προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτή την ώρα, ως φαβορί για να διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια εμφανίζεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος της χώρας στην Κομισιόν.

Μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται στην Αθήνα από χθες αναμένοντας τις σχετικές αποφάσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Συνεργάτες του πρώην υπουργού Εξωτερικών διευκρινίζουν πάντως ότι παγίως ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται τα Σαββατοκύριακα στην Αθήνα.

Τις τελευταίες ώρες, εκτός του Δημήτρη Αβραμόπουλου ο οποίος είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας διακινούνται και άλλα ονόματα. Μεταξύ αυτών είναι η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη, σύζυγος του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη. Η κυρία Καρυστιάνη φαίνεται ότι αποτελεί επιλογή της Αριστερής Πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της οποίας φαίνεται πως έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου. Από στελέχη της αριστερής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ διακινείται επίσης το όνομα του πρώην βουλευτή και υπουργού Μανόλη Δρεττάκη.

Η ανακοίνωση του προσώπου που θα προταθεί από την κυβέρνηση αναμένεται να γίνει εντός των επομένων ωρών και πάντως μέσα στο Σαββατοκύριακο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Πριν ληφθεί απόφαση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα διαβουλευθεί με την ηγετική ομάδα της κυβέρνησης, τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, ενώ δεν αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.