Ειδησεογραφικό site

Αντάρτες περιφέρουν τη σορό του πιλότου σε καρότσα φορτηγού – Προσοχή πολύ σκληρές εικόνες

70

Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο ένας από τους δύο πιλότους του τουρκικού μαχητικού που κατερρίφθη χθες από τουρκικά F-16 στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας είναι σώος, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες φέρονται να απεικονίζονται Τουρκομάνοι αντάρτες να μεταφέρουν τη σορό του δεύτερου πιλότου, στην καρότσα ενός φορτηγού.

Οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι πυροβόλησαν τον πιλότο την ώρα που έπεφτε με το αλεξίπτωτό του στο έδαφος και ισχυρίζονται ότι έχουν και τις φωτογραφίες που το αποδεικνύουν.

Στις παρακάτω εικόνες απεικονίζεται ένας άντρας «βουτηγμένος» στο αίμα, με σχισμένα ρούχα και ο οποίος φέρεται να είναι νεκρός. Μάλιστα οι αντάρτες δείχνουν στην κάμερα μια αλυσίδα με ένα εικόνισμα της Παναγιάς και έναν σταυρό, που όπως ισχυρίζονται φορούσε ο πιλότος, αλλά και ένα αντικείμενο από τον εξοπλισμό του.

Τα παρακάτω αντικείμενα φέρονται να ανήκουν στον άτυχο πιλότο

Άλλωστε, χθες, οι Τουρκομάνοι αντάρτες στη Λατάκια, όπου κατέπεσε το μαχητικό, είχαν δώσει στη δημοσιότητα ένα πολύ σκληρό βίντεο, όπου πανηγύριζαν κι ευχαριστούσαν τον Αλλάχ για το θάνατο του άτυχου άντρα!

Είναι ο άντρας στην παρακάτω φωτογραφία ο νεκρός Ρώσος πιλότος;

Νωρίτερα την Τετάρτη, πάντως, ο Ρώσος πρέσβης στη Γαλλία  μετέδωσε την είδηση ότι ο ένας από τους Ρώσους πιλότους του μαχητικού που κατέρριψαν οι Τούρκοι είναι σώος και περισυνελέγη από τον στρατό του Άσαντ στη Συρία.

«Ο ένας πιλότος τραυματίσθηκε όταν έπεσε με το αλεξίπτωτο και σκοτώθηκε με άγριο τρόπο στο έδαφος από τους τζιχαντιστές στην περιοχή και ο δεύτερος κατόρθωσε να αποδράσει και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, περισυνελέγη από τον συριακό στρατό και πρέπει να μεταφέρεται στην ρωσική αεροπορική βάση», δήλωσε ο Αλεξάντρ Ορλόφ στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

Οι αντάρτες ισχυρίζονται ότι σκότωσαν τον πιλότο ενώ έπεφτε με το αλεξίπτωτο 

Ποιοι είναι οι Τουρκομάνοι αντάρτες

Σημειώνεται ότι οι Τουρκομάνοι είναι τουρκικό φύλο εγκατεστημένο κυρίως στα κράτη της Κεντρικής Ασίας, Τουρκμενιστάν, Αφγανιστάν, βορειοανατολικό Ιράν, Συρία, Ιράκ και Βόρειο Καύκασο.

Στη Συρία οι Τουρκομάνοι γλωσσικά και εθνοτικά είναι Τούρκοι, που ζουν μαζί με Άραβες και Κούρδους. Συντάσσονται με τους Σύρους αντάρτες που στόχο έχουν την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ.

Μία από τις 12 πολιτοφυλακές που έχουν σχηματίσει στη Συρία, η «Alwiya al Ashar», φέρεται χτες να κρατούσε τη σορό του πιλότου του ρωσικού μαχητικού που καταρρίφθηκε από την Τουρκία. Οι δυνάμεις των Τουρκομάνων συγκρούονται με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα όπως η Άλ Νούσρα. Το Μπαγίρ Μπουτζάκ, που θεωρείται κύρια πατρίδα των Τουρκομάνων της Συρίας (νότια του νομού Χατάι), δέχεται επιθέσεις από τις δυνάμεις του Άσαντ υπό τη στήριξη των βομβαρδισμών των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών.

Οι Τουρκομάνοι στη Συρία έχουν ισχυρές διασυνδέσεις με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και μάλιστα πρόσφατα είχαν κάποιες στρατιωτικές επιτυχίες καθώς κατέλαβαν δύο περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος κοντά στη τουρκοσυριακή μεθόριο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.