Ειδησεογραφικό site

Ανοιχτός σε κυβέρνηση κοινής αποδοχής ο Ν. Αναστασιάδης

29

Έτοιμος να εμπλακεί σε διάλογο για τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης κοινής ή ευρύτερης αποδοχής δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης που ανέλαβε εκ νέου σήμερα τα καθήκοντά του μετά την περιπέτεια της υγείας του.

Όπως είπε, μετά τις γιορτές θα καλέσει τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων για να συζητήσουν εξαντλητικά αυτό το ενδεχόμενο.

«Τα προβλήματα που ο τόπος αντιμετωπίζει, ούτε οι ώμοι του ενός μπορεί να τα αντιμετωπίσουν, αλλά ούτε και η αρνητικότητα ή οι οποιεσδήποτε άλλες σκοπιμότητες μπορεί να βοηθήσουν και να συμβάλουν στο να μας κατανοήσει και ο λαός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κύπριος πρόεδρος σημείωσε ακόμη «πρώτιστη προτεραιότητά μας δεν είναι τα κομματικά ή τα προσωπικά μας οφέλη αλλά του λαού το συμφέρον και γενικότερα της πατρίδας».

Εξάλλου, δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας κατά τα πρότυπα των γραφείων αρχηγών κρατών ανεπτυγμένων χωρών.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση του ΑΜΠΕ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι απαντήσεις της Άγκυρας «δεν ικανοποιούν ποσώς, αντίθετα δημιουργούν πλείστα τόσα προβλήματα».

Η Λευκωσία είχε διαβιβάσει στην Άγκυρα, μέσω της ελληνικής κυβέρνησης, τις θέσεις της για το Κυπριακό, τους υδρογονάνθρακες και τον τερματισμό των τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ.

Τέλος, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι τα πενιχρά αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης στο δυνητικό κοίτασμα «Ονασαγόρας», στο τεμάχιο 9 της κυπριακής ΑΟΖ, δεν θα πρέπει να προκαλούν απογοήτευση και υπενθύμισε ότι τα παραδείγματα της Νορβηγίας και του Ισραήλ, όπου έγιναν επανειλημμένες γεωτρήσεις για ανακάλυψη σημαντικών ποσοτήτων υδρογονανθράκων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.