Ειδησεογραφικό site

Ανοιχτοί λογαριασμοί 7 Μαρτίου 2015

77

Της Δέσποινας Καραγιαννοπούλου

Απίστευτο φέσι

Τι ρεζιλίκια είναι αυτά πια. Μούφα το πλεόνασμα και ο νοών νοείτο! Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών με προεδρεύοντα τον κ. Σαραφιανό αποφάσισε να πάει τον ΕΟΠΥΥ μια βόλτα στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να του βγάλει τα άπλυτα στη φόρα. Γιατί; Γιατί λέει κάποιες ιδιωτικές κλινικές είπαν δεν πάμε και από την Εφορία για μια φορολογική ενημερότητα, πεπεισμένες όμως ότι θα φάνε πόρτα. Αντ’ αυτού πήραν τα συγχαρητήρια από την Εφορία αφού από τα κιτάπια τους φάνηκε πως ο ΕΟΠΥΥ τους είχε πληρώσει μέχρι τελευταία πεντάρα. Υπογλώσσιο κατευθείαν ο κ. Σαραφιανός –που ήταν στους ατυχείς– στα καλά του καθουμένου ο άνθρωπος θα πάει και αφού συνήλθε έψαξε να μάθει που πήγαν τα λεφτά. Άκαρπες οι έρευνες καθότι λεφτά δεν υπάρχουν! Που πήγαν; Που πήγαν; 300 εκατ. ευρώ είναι αυτά που οφείλονται στις ιδιωτικές κλινικές έτσι εύκολα χάνονται; Ανώτερος άνθρωπος ο κ. Σαραφιανός αντί να μαλώσει με τον ΕΟΠΥΥ προτίμησε να πάει στους Ευρωπαίους εταίρους και ότι ήθελε προκύψει.

Περνάμε… ζάχαρη

Θα πλημμυρίσει η αγορά με ζάχαρη. Με τόσα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό μας έπεσε το ζάχαρο και οι κύριοι αρμόδιοι μεριμνούν για να μας το επανορθώσουν. Δεν κάνω πλάκα σε λίγο θα αρχίσουν να καταφθάνουν βαγόνια ζάχαρης από το εξωτερικό. Μα καλά θα πει κανείς δικαιολογημένα –άλλωστε– 75.000 στρέμματα πανελλαδικά καλλιεργήθηκαν πέρυσι με ζαχαρότευτλα, φέτος; ΑΑΑΑ!!!! Φέτος αγρανάπαυση. Φέτος δεν φυτεύουμε τίποτα θα αφήσουμε το έδαφος να ξεκουραστεί γιατί το κακό ζαχαρότευτλο το έχει αποδυναμώσει(!!!!) και για φέτος λοιπόν θα φέρουμε ζάχαρη εισαγόμενη. Σιγά και τι έγινε κοντά στα άλλα που χρωστάμε θα χρωστάμε και λίγα ακόμα. Σημασία έχει να ξεκουραστεί το έδαφος και οι καλλιεργητές ας πάνε να κουρεύονται. Δεν το λέω εγώ… Αλλά άλλοι που έχουν και το καρπούζι και το μαχαίρι.

Ένας-ένας αποχωρούν

Το πέτρας oleum –διαβάστε και λίγα λατινικά– των ελληνικών υπεδαφών ουδεμία αξία έχει για την Petra Petroleum του Καναδά. Η οποία αποφάσισε να μάσει τα τσαμασίρια της από τα Ιωάννινα και να αποχωρήσει από το παιχνίδι. Το αυτό προτίθεται να κάνει και η ιρλανδική Petroceltic, η οποία αν και ενδιαφερόταν για την περιοχή του Δυτικού Πατραϊκού εκδήλωσε την επιθυμία της να παραχωρήσει το μερίδιό της του 33,3% και να αποχωρήσει από την κοινοπραξία ΕΛΠΕ και Edison εξ Ιταλίας η τελευταία. Τώρα αυτοί δεν θέλουν τα πετρέλαιά μας; Εμείς δεν τους θέλουμε στα πόδια μας; Μυστήριο. Τις ξεύρει…

Φλερτ με μεσάζοντα

Η Chipita φλερτάρει επίμονα τον κ. Νίκα, αυτόν με τα σαλάμια ξέρετε. Και τι κάνει ένα θηλυκό όταν θέλει να σαγηνεύσει ένα αρσενικό επιστρατεύει κάθε μέσο για να πετύχει τον σκοπό της. Σωστά; Και μη μου στραβομουτσουνιάζετε εσείς οι θηλυκές ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Και για να μην υπάρχει η παραμικρή υποψία πως το εγχείρημα θα αποτύχει ενισχύει την τακτική της και συνεργάζεται με την Impala Invest. Να σας πω την αλήθεια εγώ αυτή δεν την ήξερα. Μια Ιmpala ήξερα και αυτή την είχε η Cadillac. Τούτη όμως η καινούρια εδρεύει στην Ολλανδία είναι ελληνικών συμφερόντων και έχει και ένα κλαδάκι απλωμένο στη Βουλγαρία που το λένε Bella και φτιάχνει και σαλάμια και φυτίνες και σφολιατοειδή. Και στην κεφαλή έχει τον κ. Π. Μακρή, ο οποίος υπήρξε εμπορικός διευθυντής στον Νίκα. Αυτές είναι οι πληροφορίες μου. Το σημαντικό είναι –«είναι;»– ότι επενδύσεις γίνονται από ντόπιους σε ντόπιους. Ότι δηλαδή ακριβώς ζήτησε η νέα κυβέρνηση.

Το ακατόρθωτο

Καλέ που τα βρήκατε 0,80 λεπτά σε μέρισμα την ώρα που άλλες βαρύγδουπες και βαρυπομπούσες δήλωσαν ότι για μέρισμα φέτος γιοκ. Στην κυρία Autohellas απευθύνομαι και επιθυμώ να μάθω πως τα καταφέρνει την ώρα που ο πολύς κόσμος αφήνει το αυτοκίνητο (αναγκαστικά θα μου πεις) εσείς να δηλώνετε ότι πέρυσι είχατε 32% αύξηση στις βραχυχρόνιες μισθώσεις και κλείσατε με ένα κύκλο εργασιών 161 εκατ. ευρώ από 150 εκατ. ευρώ το 2013. Για να μη μιλήσω για τα ενοποιημένα μετά φόρων κέρδη που είναι 16,1 εκατ. ευρώ από 6,5 εκατ. ευρώ το 2013. Πως τα καταφέρνετε, ε; πως; Υποκλινόμεθα.

Καφέ θα κάνουν;

Η κυρία ΙΚΕΑ γνωρίζετε για ποια μιλώ με το που μπαίνει η άνοιξη θα εμφανίσει στη συλλογή της τα έξυπνα έπιπλα. Smart Furniture αμερικανιστί για όλους εκείνους τους πελάτες της που σκοντάφτανε μέχρι τώρα στα καλώδια. Αυτά τα έξυπνα έπιπλα δεν ξέρω –ακόμη!– πως θα λειτουργούν αλλά ότι κάθεται απάνω τους και χρειάζεται ρεύμα απλά θα φορτίζεται και θα λαλάει. Μη γελάτε η κυρία ΙΚΕΑ είναι προχώ και οι συνεργάτες της ικανότατοι. Αν κυκλοφορήσουν και αυτά το μόνο που θα μας λείπει θα είναι έπιπλα δεύτερης γενιάς από τα οποία θα βγαίνουν δύο ωραία χεράκια και θα πλένουν τα πιάτα μετά το φαγητό προς τέρψιν των οικοκυρών που τους έχουν πέσει τα χέρια. Μέριμνα έπρεπε να τη λένε όχι ΙΚΕΑ, αλλά το ΙΚΕΑ είναι πιο εμπορικό όπως και να το κάνεις.

Προσφορά και ζήτηση

Ο κύριος Μπάρμπα Στάθης χρόνια τώρα (πολλά είναι αλήθεια, τον θυμάμαι από μικρό παιδί και μην πείτε κάτι κακό για την ηλικία μου δεν θα σας ξαναγράψω τίποτα) ανέβηκε στη Λάρισα και ετοιμάζεται μέσω του συνεταιρισμού ΘΕΣγη να καλλιεργήσει 1.100 στρέμματα με αρακά και με σπανάκια. Αφού οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αποφάσισαν (αβίαστα!) να φροντίσουν τη σιλουέτα τους κόβοντας το κρέας και έβαλαν τα λαχανικά στη διατροφή τους, ο κ. Μπάρμπα Στάθης έσπευσε να ικανοποιήσει τη ζήτηση. Μετά τον αρακά και τα σπανάκια σειρά θα πάρουν τα φασολάκια, κατόπιν τα μπρόκολα, μετά τα λάχανα και τελευταία η κοπριά. Εκεί θα γίνει η σύμπραξη με τους κτηνοτρόφους. Πάνω απ’ όλα η ανακύκλωση. Σωστά;

ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ 1.200 «ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ»– ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!

Για να γίνεις αλεξιπτωτιστής στην αεροπορία περνάς από 40 κύματα και εξετάσεις και ώρες πτήσης και σκληρή προετοιμασία και διατροφή και άριστη φυσική κατάσταση για ν’ ανέβεις σε ένα αεροπλάνο μετά και να πέσεις στο κενό! Για να γίνεις όμως παιδικός σταθμός κατά πως φαίνεται από τις τελευταίες έρευνες που έχω κάνει προσωπικώς δεν χρειάζεται τίποτα. Ναι πολύ σωστά ακούσατε δεν χρειάζεται ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. Διότι στην Ελλάδα τη σήμερον ημέρα υπάρχουν και λειτουργούν ανενόχλητοι 1.200 «παιδικοί σταθμοί» με πρωτοστάτη και σημαιοφόρο τον παιδικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων! Βεβαίως! Γιατί ναι μεν τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, αλλά ο διάκοσμος και η ατμόσφαιρα κάνουν τον παιδικό σταθμό. Φυσικά γιατί όταν μπεις σε ένα χώρο όπου κυριαρχούν παιδικά παιχνίδια, παιδικές καρεκλίτσες, συμπαθητικές κυρίες και λουλουδάκια δεν ζητάς να δεις τα διαπιστευτήρια, εμπιστεύεσαι το παιδάκι σου για 6 έως 8 ώρες ημερησίως και θεωρείς δεδομένο ότι το αφήνεις σε έμπειρα και υπεύθυνα χέρια. Πας να ζητήσεις την άδεια; Θα σε κακό-χαρακτηρίσουν. Άραγε στη Βουλή γνωρίζουν ότι ο παιδικός τους σταθμός δεν είναι παιδικός σταθμός γιατί δεν έχει άδεια λειτουργίας; Γιατί, αν όπως λένε οι πηγές, οι κύριοι αρμόδιοι, που είναι και ενημερωμένοι, κάνουν τα στραβά μάτια; Εμένα πάντως αλλήθωροι δεν μου φαίνονται!

Τα σχόλια είναι κλειστά.