Ειδησεογραφικό site

Ανοίγει ο «χορός» των κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη-Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών

40

Από το απόγευμα σήμερα, Παρασκευή, αρχίζουν οι κινητοποιήσεις με αφορμή την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στις 18:00 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ενστόλων στον Λευκό Πύργο·Το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΕΚΘ. Στη Θεσσαλονίκη, ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα εν όψει των εγκαινίων της Έκθεσης το πρωί του Σαββάτου από τον Αντ.Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας βρίσκονται περίπου 3.500 με 4.000 αστυνομικοί, ενώ έντονη είναι η παρουσία δικυκλιστών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ στους δρόμους της πόλης.

Εν τω μεταξύ, από τα ξημερώματα της Παρασκευής έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα στη Θεσσαλονίκη.

Τη «σκυτάλη» παίρνουν το Σάββατο στις 18.00 ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης που έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, στην οποία θα συμμετέχουν και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ την ίδια ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους θα κάνει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ.

Κινητοποίηση στην Καμάρα και πάλι στις 18.00 θα πραγματοποιήσουν μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην οποία θα συμμετέχουν και αντεξουσιαστές.

Επιπροσθέτως οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού καλούν σε «μια μαζική, ανεξάρτητη και αυτόνομη κινητοποίηση» όπως λένε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στις 17.00 στην Αγία Σοφία.

Επίσης δεν αποκλείεται σε κινητοποιήσεις να προχωρήσουν το Σάββατο και οι φίλοι της ομάδας του ΑΡΗ.

Θα έχουν προηγηθεί στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου τα εγκαίνια της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό και η ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ιω.Βελλίδης». Παρών στην ομιλία του Αντ.Σαμαρά θα είναι και ο Κώστας Καραμανλής.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος θα έχει στις 12:00 την Κυριακή συνάντηση με την διοίκηση της ΔΕΘ, ενώ στις 13:00 θα συναντηθεί με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στο «Ιω.Βελλίδης».

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο της Έκθεσης, στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στις 19:30 το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου θα απευθύνει ομιλία σε εκπροσώπους παραγωγικών φορών στο «Ιω.Βελλίδης» και την Κυριακή στις 13:00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.