Ειδησεογραφικό site

Ανησυχία για τη ζωή του Πάπα Φραγκίσκου λόγω απειλών

34

Ο Domenico Gianni, διοικητής των δυνάμεων ασφαλείας του Βατικανού, υποστήριξε ότι ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας Πάπας Φραγκίσκος κινδυνεύει από το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της καθολικής ιστοσελίδας Crux ο Gianni δήλωσε ότι «φαίνεται να υπάρχει μια εν δυνάμει απειλή» για την ζωή του Πάπα Φραγκίσκου από τους ισλαμιστές τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους ενώ ανέφερε ότι η αστυνομία του Βατικανού δεν έχει υπόψη της κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο συνωμοσίας των τζιχαντιστών εναντίον του Πάπα.

Συγκεκριμένα, ο Gianni δήλωσε: «Υπάρχει η απειλή, αλλά αυτή την στιγμή μπορώ να πω ότι δεν έχουμε γνώση για σχέδιο επίθεσης εναντίον του Βατικανού ή του Άγιου Πατέρα».

Νωρίτερα αυτό το μήνα σε ένα βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι τζιχαντιστές με τον αποκεφαλισμό 21 Αιγυπτίων χριστιανών σε παραλία στη Λιβύη, αναφέρουν ρητά, ότι η Ιταλία και οι χριστιανοί της αποτελούν έναν πιθανό στόχο τους και στο ίδιο βίντεο τονίζουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην Ιταλία αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οι δυνάμεις τους είναι νότια της Ρώμης, στη Λιβύη»!

Επίσης, πριν τέσσερις μήνες το περιοδικό προπαγάνδας του Ισλαμικού χαλιφάτου, Dabiq, είχε στο εξώφυλλό του την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό με τον τίτλο «Η Αποτυχημένη Σταυροφορία» και με την χαρακτηριστική μαύρη σημαία των τζιχαντιστών να κυματίζει στον οβελίσκο της πλατείας!

Τα σχόλια είναι κλειστά.