Ειδησεογραφικό site

“Ανησυχία” Βενιζέλου από το δικομματικό σκηνικό πόλωσης – Επαναφέρει το σχέδιο “αλλαγής” εκλογικού νόμου

41

Με καθόλου καλό μάτι δεν είδε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης το κλίμα που διαμορφώθηκε μετά τις συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αντ.Σαμαρά και τον Αλ.Τσίπρα. Γιατί ποντάρει στην άμεση κατάργηση του μπόνους.

Τη δική του “απάντηση” στο έντονο κλίμα πόλωσης που διαμορφώνει σκηνικό απόλυτου δικομματισμού ενόψει των πολιτικών εξελίξεων που έρχονται, έχει ήδη σχεδιάσει σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, διαπιστώνοντας πλέον και μετά τις συναντήσεις των Σαμαρά-Τσίπρα με τον Κάρολο Παπούλια, ότι και οι δύο “μεγάλοι” έχουν αποφασίσει να πάνε σε κατά μέτωπο σύγκρουση, καταναλώνοντας όλο το πολιτικό “οξυγόνο” χωρίς να νοιάζονται καθόλου για τους “μικρούς” του σκηνικού και γνωρίζοντας καλά ποια τύχη “σε περιμένει” όταν τσακώνονται οι “ελέφαντες”, έχει αποφασίσει να κάνει τα αδύνατα – δυνατά ώστε ο ίδιος και το κόμμα το οποίο θα αντιπροσωπεύει, να είναι παρόντες στη “διανομή ρόλων” την επαύριο των εθνικών εκλογών, όποτε κι αν γίνουν.

Για να επιτευχθεί αυτός ο σχεδιασμός, σημείο-κλειδί πλέον, θεωρεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τη Χαρ.Τρικούπη, την άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου, με κατάργηση της απόδοσης του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.

Ο κ.Βενιζέλος που πιστεύει ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα μπορούσε να γίνει και με 200 ψήφους στη Βουλή κάτι που θα σήμαινε εφαρμογή του νέου συστήματος, δηλαδή της απλής αναλογικής από τις αμέσως επόμενες εκλογές το υπαινίχθηκε στο κλείσιμο των εργασιών της εθνικής οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου υπενθυμίζοντας με νόημα ότι περιλαμβάνεται στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης και μπορεί να τεθεί οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείουν μάλιστα τις επόμενες ημέρες ο κ. Βενιζέλος να εισηγηθεί στον πρωθυπουργό να ανοίξει άμεσα η συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού συστήματος κάτι που εκτιμούν ότι μπορεί να εγκλωβίσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο πάγιο αίτημα του για καθιέρωση της απλής αναλογικής και να αναγκαστεί να ψηφίσει βάζοντας ως όρο για παράδειγμα την άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.