Ειδησεογραφικό site

ΑΝΕΛ: Χαϊκάλης-Κόλλια αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν για Πρόεδρο εάν…

42

«Παραθυράκι» στο ενδεχόμενο να ψηφίσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για Πρόεδρο της Δημοκρατίας άφησαν δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ, ο Παύλος Χαϊκάλης και η Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα. Με δηλώσεις τους τόνισαν ότι δεν θα ψηφίσουν, εκτός κι αν υπάρξει εθνικό ζήτημα ή εθνικός κίνδυνος. Δηλώσεις που προκαλούν ερωτήματα, καθώς δεν διευκρίνισαν ποιο μπορεί να είναι αυτό το εθνικό ζήτημα που θα τους έκανε να αλλάξουν γνώμη, ενώ η ταυτόχρονη τοποθέτησή τους, σε αντιδιαστολή με τα όσα διατείνονταν στελέχη του Πάνου Καμμένου τις προηγούμενες ημέρες δείχνει ότι υπάρχει μια γενικότερη αλλαγή πλεύσης του κόμματος.

Ο κ. Χαϊκάλης μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm τόνισε ότι ναι μεν αποφασίστηκε ομόφωνα να μην ψηφίσει το κόμμα, όμως υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που υπάρξει εθνικό ζήτημα, τότε ίσως αλλάξει τη στάση του.

«Δεν θα ψηφίσω για την προεδρία της Δημοκρατίας καθώς υπάρχει ομόφωνη απόφαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Αν όμως συμβεί κάτι, όπως για παράδειγμα ένα εθνικό θέμα, ίσως το κόμμα να αλλάξει τη στάση του» υπογράμμισε ο κ.Χαϊκάλης, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση των ΑΝΕΛ να μην ψηφίσουν για ΠτΔ δεν είναι θέμα προσώπου.

Όσον αφορά στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, ο κ. Χαϊκάλης την χαρακτήρισε κομματική επιλογή: «Η επιλογή του Σταύρου Δήμα είναι κομματική και όχι υπερκομματική και δεν δικαιώνει την ψήφο εκείνων που θα ήθελαν να ψηφίσουν».

Την αλλαγή πλεύσης -ουσιαστικά- των ΑΝΕΛ επιβεβαίωσε και η Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα, επίσης βουλευτής του κόμματος που τόνισε ότι «δε θα ψηφίσω για ΠτΔ, αλλά θα το έκανα σε περίπτωση που συνέβαινε στην χώρα ένα συνταρακτικό γεγονός, όπως ένας εθνικός κίνδυνος».

Τα σχόλια είναι κλειστά.