Ειδησεογραφικό site

Ανδ. Παπαμιμίκος: Στον ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζουν τη χώρα

30

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Παπαμιμίκος, κατηγορώντας τον, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι εκβιάζει τη χώρα, καθώς και πως μιλά για συνεννόηση και στήνει διχασμό.

Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Παπαμιμίκος, αφήνοντας και αιχμές για τη στάση του ΠΑΣΟΚ το 2009, σημείωσε:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στο σημείο να εκβιάζουν τη χώρα, μιλούν για συνεννόηση και στήνουν διχασμό» Ο Αλέξης Τσίπρας αντιγράφει την τακτική που κάποιοι άλλοι ακολούθησαν το 2009. Λέει το αδιανόητο. Να συμφωνήσουμε σε Πρόεδρο, να μην τον ψηφίσουμε τώρα και να πάμε σε εκλογές. Και μετά να εκλέξουμε το ίδιο πρόσωπο. Είναι ευτελισμός του θεσμού και εκβιασμός της χώρας. Άλλαξαν οι πρωταγωνιστές, αλλά το σενάριο παραμένει ίδιο. Και το αποτέλεσμα για τη χώρα δεν μπορεί παρά να είναι τραγικό. Ο κόσμος δεν θέλει να ζήσει το ίδιο πράγμα. Δεν θέλει να πάνε χαμένες οι θυσίες του. Εμείς δεσμευτήκαμε να πιάσουν τόπο οι θυσίες του και έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε πάνω σε συγκεκριμένους άξονες».

Ο κ. Παπαμιμίκος υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων:

«Εμείς θα προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις» είπε, σημειώνοντας πως «οι μεταρρυθμίσεις, δεν είναι κακό, ούτε αναγκαίο κακό, όπως θέλουν μερικοί να το παρουσιάσουν. Είναι βασική προϋπόθεση για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Ως Νέα Δημοκρατία είμαστε αποφασισμένοι να πιέσουμε την κυβέρνηση για περισσότερα».

Πρόσθεσε αυτό αυτό πρέπει να γίνει «όχι επειδή τα ζητάει η τρόικα, αλλά επειδή είναι αναγκαίο να σπάσουμε τα στεγανά του παρελθόντος, μόνο έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, επειδή θα έρθουν νέες επενδύσεις, θα προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και θα εισρεύσουν ιδιωτικά κεφάλαια».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων σ’ ολόκληρη τη χώρα για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Αποφασίστηκε επίσης η διοργάνωση εκδηλώσεων από τις Γραμματείες για συγκεκριμένα θέματα εθνικού, οικονομικού  και  κοινωνικού ενδιαφέροντος, καθώς και για θέματα Παιδείας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.