Ειδησεογραφικό site

Ανατροπή και νίκη για το Βέλγιο

48

Νικηφόρα πρεμιέρα έκανε το Βέλγιο στον 8ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επικρατώντας με 2-1 της Αλγερίας στο στάδιο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε.

Για να συμβεί αυτό το ευρωπαϊκό συγκρότημα χρειάστηκε να κάνει υπέρβαση προκειμένου να ανατρέψει το αποτέλεσμα από το πρώτο γκολ της αφρικανικής ομάδας μετά το Μουντιάλ του 1986, κι ενώ έκτοτε οι Αλγερινοί συμμετείχαν σε πέντε διοργανώσεις!

Ο αγώνας ήταν μέτριος στο πρώτο ημίχρονο, με τους Βέλγους να μην μπορούν να βρουν λύσεις απέναντι στο «σφιχτό» παιχνίδι των αντιπάλων τους, που κάλυπταν καλά τους χώρους και δεν επέτρεπαν στους «κόκκινους διαβόλους» να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή του Μπολί.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Βέλγοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το πέναλτι του Φεγκουλί στο 25ο λεπτό, με τον –μετέπειτα- σκόρερ να έχει κερδίσει την εσχάτη των ποινών στο 24΄ από το απρόσεκτο μαρκάρισμα του Βερντόγκεν.

Από εκείνο το σημείο ως τη λήξη του ημιχρόνου η μόνη ευκαιρία που σημειώθηκε ήταν ένα σουτ του Τσαντλί στο 44΄, που δεν δυσκόλεψε τον τερματοφύλακα των Αλγερινών.

Εντελώς αντίθετη ήταν η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι παίκτες του Μαρκ Βίλμοτς ανασυντάχθηκαν, έτρεξαν περισσότερο, πίεσαν πολύ τους αντιπάλους τους και με τη βοήθεια του πάγκου και της τύχης έφτασαν σε μια μεγάλη -σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα- ανατροπή.

Αφού λοιπόν έχασαν καλές ευκαιρίες με τους Βίτσελ, Βερντόγκεν και Οριζί, οι Βέλγοι έφτασαν στην ισοφάριση με κεφαλιά του Φελαϊνί σε σέντρα του Ντε Μπρούιν στο 70΄ και διπλασίασαν δέκα λεπτά αργότερα με άλλον έναν παίκτη που είχε μπει ως αλλαγή, τον Μέρτενς, ο οποίος αξιοποίησε ιδανικά την προσπάθεια του Αζάρ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.