Ειδησεογραφικό site

Αναστασιάδης: H κυπριακή οικονομία μπαίνει σε τροχιά ανάκαμψης

44

Η κυπριακή οικονομία και ο τραπεζικός τομέας έχουν πλέον σταθεροποιηθεί και έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου για τη δημιουργία ενός νέου οικονομικού μοντέλου για τη χώρα, ωστόσο «τα θετικά αποτελέσματα δεν μας εφησυχάζουν και δεν σηματοδοτούν τη χαλάρωση της προσπάθειας», αλλά «μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια και αποφασιστικότητα για πιο ριζικές μεταρρυθμίσεις, για πιο βαθιές τομές, και έτσι θα πορευτούμε».

Τα παραπάνω δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε χαιρετισμό του στο 10ο συνέδριο του Economist στη Λευκωσία.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «η περσινή Σύνοδος βρήκε την Κυπριακή Δημοκρατία να διέρχεται μια από τις κρισιμότερες περιόδους στη σύγχρονη οικονομική ιστορία της» και σήμερα, «είκοσι μήνες μετά την υπογραφή του Μνημονίου με την Τρόικα, μπορώ πλέον με αυτοπεποίθηση και σιγουριά να δηλώσω ότι γυρίζουμε σελίδα», αλλά και ότι «η κυπριακή οικονομία βρίσκεται πλέον σε τροχιά ανάκαμψης».

Όσον αφορά την ανεργία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η μείωσή της αποτελεί για την Κυβέρνηση πρώτιστο μέλημα, σημειώνοντας ότι «με τη σταθεροποίηση της οικονομίας, για πρώτη φορά από το 2007 ο αριθμός των ανέργων άρχισε να μειώνεται» και πως «ανακόψαμε μια ξέφρενη πορεία ανόδου της ανεργίας που συνεχίστηκε για έξι κατά σειρά χρόνια».

Τα σχόλια είναι κλειστά.