Ειδησεογραφικό site

Αναστασιάδης: Έστειλε πίσω στη Βουλή το ν/σ για την αναστολή εκποιήσεων

49

Στη Βουλή ανέπεμψε τον νόμο που προβλέπει την αναστολή των εκποιήσεων έως τις 2 Μαρτίου ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναφέροντας σε επιστολή του προς τον πρόεδρο ότι η απόφαση της Βουλής πλήττει την αξιοπιστία της Κύπρου και προκαλεί αλυσιδωτά προβλήματα τόσο στους υφιστάμενους δανειστές, όσο και στους οποιουσδήποτε νέους δανειστές.

Επίσης επισημαίνει ότι η έγκριση της νομοθεσίας περί εκποιήσεων τον Σεπτέμβριο του 2014 είχε ως αποτέλεσμα η Κύπρος να λάβει το δάνειο των 350 εκατομμυρίων ευρώ τον Δεκέμβριο του 2014 από την Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, ενώ αντίθετα η πρόσφατη αναστολή του νόμου, προκάλεσε και την αναστολή δανεισμού ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σημειώνει, επίσης, πως οι εκποιήσεις δεν μπορούν να εφαρμοστούν, αφού ακόμα δεν έχουν εγκριθεί οι κανονισμοί από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Προσθέτει ότι προωθούνται στη Βουλή όλες οι νομοθεσίες που αφορούν το πλαίσιο αφερεγγυότητας, περιλαμβανομένου και του νόμου που παρέχει προστασία στους μικρούς οφειλέτες απαγορεύοντας την εκποίηση της πρώτης κατοικίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνει έκκληση προς τη Βουλή να μην επιμείνει στην αναστολή των εκποιήσεων και να αποδεχτεί την αναπομπή του νόμου, τον οποίο είχαν προτείνει και ψηφίσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.