Ειδησεογραφικό site

Αναλυτικά τα ψηφοδέλτια του «Ποταμιού»

38

 

Στον “αέρα” και επίσημα οι υποψήφιοι, που θα στελεχώσουν τις λίστες του Ποταμιού στις 56 εκλογικές περιφέρειες της χώρας, συμπεριλαμβάνοντας ανθρώπους που ανήκουν στις δημιουργικές δυνάμεις και συνομιλούν απευθείας με την τοπική κοινωνία.

Οι 396 υποψήφιοι του Ποταμιού, 408 συμπεριλαμβανομένου του ψηφοδελτίου Επικρατείας, προέρχονται από το χώρο της ελεύθερης αγοράς, των επιχειρήσεων, των γραμμάτων και των τεχνών, του αθλητισμού, της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και από τον αγροτικό κλάδο. Η εκπροσώπηση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων όπως ΑΜΕΑ, χρόνια πάσχοντες, ΛΟΑΤ κλπ. αποτέλεσε βασικό κριτήριο στην επιλογή των υποψηφίων. Ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ποσοστό του γυναικείου φύλου ανάμεσα στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού, το οποίο αγγίζει το 35%.  Το Ποτάμι συμπλέοντας με άλλες δυνάμεις αλλά κυρίως έχοντας συμμάχους τους πολίτες και με αυξημένο κατά 5% τον απόλυτο αριθμό των υποψηφίων βουλευτών του σε σύγκριση με τις εκλογές του Ιανουαρίου ξεκινά τη μάχη των εκλογών έτοιμο να διαμορφώσει την επόμενη μέρα.

Ο Επικεφαλής του Ποταμιού  διατηρεί τις λίστες στα ψηφοδέλτια σύμφωνα με την εκλόγιμη σειρά των βουλευτών στις εκλογές του Ιανουαρίου, ενώ ο Νικηφόρος Διαμαντούρος είναι επικεφαλής στο Επικρατείας.  Έτσι, στην Α’ Αθηνών παραμένει ο Σπύρος Λυκούδης, στη  Β’ Αθήνας οι κ.κ. Γρηγόρης Ψαριανός, Θεοχάρης Χάρης, Γεώργιος Αμυράς και η κυρία Αντιγόνη Λυμπεράκη. Στην Α Πειραιά η Σταυρούλα Αντωνάκου , στην Β” Πειραιά ο Νίκος Ορφανός, στην Περιφέρεια Αττικής Γεώργιος Μαυρωτάς, στην Αχαΐα ο Ιάσων Φωτήλας, στην Δράμα ο Κυριάκος Χαρακίδης, στο Ηράκλειο Κρήτης ο Σπυρίδων Δανέλλης, στην  Α” Θεσσαλονίκης η Χριστίνα Ταχιάου μετά τον Σταύρο Θεοδωράκη, οποίος θα είναι επικεφαλής και στην Α’ Θεσσαλονίκης, στη Β΄ Θεσσαλονίκης η Αικατερίνη Μάρκου, στην Λάρισα ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, στις Σέρρες ο Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου  και στα  Χανιά ο Σταύρος Θεοδωράκης.  Μαζί με το Ποτάμι κατεβαίνουν μεταξύ άλλων η Ρίκα Βαγιάννη, η οποία θα είναι υποψήφια στο νομό Μαγνησίας, ο μπασκετμπολίστας Κώστας Παταβούκας στο νομό Τρικάλων, η Λενιώ Μυριβίλλη στην Α΄ Αθήνας και οι κ.κ. Μάρκος Ματσαγγάνας και ο ποιητής Γιώργος Χρονάς στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Επίσης, υποψήφιος στη Βοιωτία είναι ο πρώην βουλευτής της  Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καράμπελας, αλλά και ο Παρις Βυλλιώτη, γιος της πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Βασιλικής Τσονογλου. Υποψήφιος και ο πρώην υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Ποτάμι Σεραφείμ Κοτρώτσος, ο οποίος είναι πρωταθλητής σκάκι. Ακόμα ένας από το χώρο του αθλητισμού, ο Στέλιος Προσαλίκας πρώην προπονητής βόλεϊ είναι υποψήφιος στη Β’Αθηνών. Ακόμα, ο καθηγητής Χάρης Τσούκας καθηγητής στην Ευρυτανία, ο γνωστός καθηγητής Χατζηθεοφάνους Γιώργος στην Ξάνθη, ο Θανάσης Τερζής στη Β’ Πειραιά, πρόεδρος της Ομοσπονδίας ποδηλάτων, η Μαρία Δαλιάνη Δημοσιογράφος στη Α Αθήνας και ο Νίκος Ζαχαριάδης, ο Δημήτρης Τσιόδρας στο υπόλοιπο Αττικής, ο Πέτρος Τατσόπουλος στη Β’ Αθήνας. Μαζί με το Ποτάμι επικεφαλής στην Κορινθία ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος και η Γιώτα Φέστα στη Α’ Αθηνών.


Δείτε εδώ ποιοι είναι υποψήφιοι και σε ποιες περιφέρειες

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.